Wpis z mikrobloga

Dwie kule zderzyły się ze sobą w czasie Bitwy o Gallipoli w 1915

Szanse na takie zderzenie są bardzo, bardzo niewielkie i mówią sporo o natężeniu ognia...

Jest też parę innych przykładów takiego przypadkowego zderzenia

#ciekawostki #ciekawostkihistoryczne #historia #historiajednejfotografii #gruparatowaniapoziomu
m.....a - Dwie kule zderzyły się ze sobą w czasie Bitwy o Gallipoli w 1915

Szanse na...

źródło: comment_1595102569WdnqTu3KpsxJUW0RYyGa15.jpg

Pobierz
  • 40
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@marcus1a: kojarzę chyba pogromców mitów na ten temat, wydaję mi się, że doszli do wniosku, że prawdopodobnie jeden z pocisków był na ziemi w momencie uderzenia przez drugi. Tak mi się wydaję, ale oglądałem to pewnie z 10 lat temu :D
  • Odpowiedz
@marcus1a: ej ale czekaj czy Ty chcesz mnie zrobic w wuja?
Czy poprostu nie wiesz czym sie rozni naboj od pocisku?
Popatrz jeszcze raz na zdjecia te ktore dales jako "kolejne" i sie zastanow co tam jest
  • Odpowiedz
@marcus1a: ale czekaj bo ja nie twierdze ze nie moze sie tak stac ze pocisk trafi pocisk-statystycznie mala szansa ale nawet mala szansa to juz szansa :P
Natomiast chodzi mi o to ze (to co pokazalem) to ewidentne trafienie pocisku w lezaca amunicje wiec nijak ma sie do "dwie kule zderzyly sie ze soba"
Swoja droga tak teoretyzujac to jak juz wcesniej wspomniano-zderzenie 2 pociskow w locie jest cholernie malo
  • Odpowiedz
@Mav: oj a myslalem ze to ja mam problemy z cierpliwoscia :P Wlasnie to co napisales staram sie uswiadomic kolesiowi (a on mnie jeszcze angielskiego chce uczyc na podstawie tego ze 2 pociski uderzyly sie w powietrzu gdzie mamy pocisk w lusce) No coz... jedni wierza w to co napisane a inni znaja prawde
  • Odpowiedz
  • 0
@marcus1a oba leciały rotując. Kaptur trafiającego pocisku wychodzi pod kątem i rzeczywiście wygląda tak, jakby trafił w kręcący się pocisk który lekko go "zgiął"
  • Odpowiedz
  • 0
@Mav wulgaryzator się włączył :)
Ale są też tam na zdjęciu również same pociski, nieprawdaż??
To może na nich się skup.

PS. Dziwne rzeczy znajdują się w twym prąciu, może urolog?
  • Odpowiedz