Wpis z mikrobloga

@Metylo: XD nie masz żadnych oszczędności więc jak zaczniesz zarabiać/odkładać potrzebujesz więcej czasu na starcie do uzbierania kapitału/lepszego życia. Gratuluje świadomości.
  • Odpowiedz
@Metylo: Rośnie inflacja, maleje wartość pieniądza. Pensje pozostają na tym samym poziomie. Jeśli nie masz oszczędności, chciałeś je odkładać, musisz się wstrzymać ze względu na to że teraz większą cześć pieniędzy będziesz wydawał na życie, a jak miałeś marną pensję i wegetowałeś to teraz będziesz wegetował jeszcze bardziej bo wszystko będzie droższe, oczywiście to jest powolny proces nie dzieje się z dnia na dzień, a cała wypowiedź jest uproszczona bo
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Trybus myślałem, że pijesz do mnie. Co do mema to jest śmiesznie-przykre ale tak to wygląda dla wielu Polaków i nie da się z tym zrobić nic oprócz wyprowadzki z tego kraju z dykty
  • Odpowiedz
@Metylo: Nie no mieć wąty do kogoś o to że wrzuca mema to trzeba mieć nie po kolei w głowie xd, choć przyznaję ze pierwszy komentarz i jego wydźwięk nie oddaje tego że chodziło mi o kwestię merytoryczną, a nie spinę także sory. Warto uświadamiać ludzi tak uważam, że nawet jak się ma część wiedzy(bo ekspertem niestety jeszcze nie jestem), która jest poprawna to trzeba ją przekazywać.
  • Odpowiedz