Wpis z mikrobloga

#kuchniamg78

Na TopGar opublikowany został właśnie nowy film. Zapraszam do wykopywania znaleziska Tortilla Española - prosty przepis idealny na śniadanie.

Mam nadzieję, że materiał Wam się spodoba. Danie to jest mega proste w przygotowaniu, bardzo sycące i smaczne. Ja najczęściej przygotowuje je jako tapas, ale zaraz idę robić je na śniadanie bo zgłodniałem przy dodawaniu napisów do filmu :D

Pozdrawiam i życzę udanego weekendu!
MG78

#gotujzwykopem #hiszpania i chyba pasuje też trochę tag #jajecznica
MG78 - #kuchniamg78

Na TopGar opublikowany został właśnie nowy film. Zapraszam do ...

źródło: comment_1594368818A0GnTcyYfq0WZgtq0D30YD.jpg

Pobierz
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MG78 ja robię z tego przepisu i wychodzi świetna. Główne różnice to to, że ziemniaki i cebulę niemal konfitujesz, jajek nie napowietrzasz tak mocno i po połączeniu składników w misce dajesz im odpocząć i się "przegryźć".
  • Odpowiedz
@Viking-: Może spróbuje kiedyś, też dawniej wrzucałem na jakiś czas do jajek cebulę i ziemniaki ale nie wyczuwałem różnicy.
  • Odpowiedz
@MG78 próbuj ;) jak cebuli i ziemniaków nigdy za dużo. Przyznam też, że mnie nieco zainspirowałeś. W przyszły weekend mam mieć gości i tortilla chyba wjedzie jako tapas z jakimiś dipami :)
  • Odpowiedz
@MG78 robiła mi to kiedyś koleżanka Hiszpanka, nigdy mi się nie udało zrobić tak dobrej :) tam chyba nawet mają dedykowane do tego patelnie które można obracać?
  • Odpowiedz