Aktywne Wpisy
blinkarA +24
Chłopak z tindera po pierwszej randce zaprasza mnie na wspólny wyjazd do Chorwacji na jego koszt.
Chłopak bardzo ułożony, adwokat, ale dla mnie wieje desperacją. Kto normalny chce wydać parę tysi na randomową dziewczynę, którą dopiero co poznał?
#tinder #randkujzwykopem
Chłopak bardzo ułożony, adwokat, ale dla mnie wieje desperacją. Kto normalny chce wydać parę tysi na randomową dziewczynę, którą dopiero co poznał?
#tinder #randkujzwykopem

vieniasn +34
jakie macie swoje małe marzenie

#enigma2 #zgemma #openatv #cccam
@Xexy: Czy po restarcie urządzenia nie ustawiła się prawidłowo sama? Tuner powinien aktualny czas pobrać z transpondera/multipleksu lub z serwera NTP (zależnie od ustawień).
Przy błędnie ustawionym zegarze, to logiczne, że EPG nie będzie, poza ewentualnie tym "szybkim" (bieżący i następny program). Bo tuner zapewne pobiera EPG dla 8 lipca 2020, ale skoro uważa, że dziś jest np. 1 stycznia 1970, to je odrzuca.
Po reinstalacji image na pewno problem zniknie, ale później pozostanie Ci kwestia konfiguracji i instalacji używanych przez Ciebie pakietów.
Na początek spróbuj zatrzymać proces oscama (polecenie
/etc/init.d/softcam stop), potem ustawić datę (poleceniedate "YYYY-MM-DD hh:mm", zwróć uwagę na format daty) i na końcu restart tunera. Zdarzyło mi się, że proces oscama uniemożliwiałNastępnie (w celu pobrania aktualnej daty) spróbuj "przelecieć" po kanałach nie-IPTV (kanałów TV naziemnej lub satelitarnej lub kablowej).
Potem restart urządzenia oscama ponownie uruchomi.
@Miecz12: Zgadza się. EPG nie jest w żaden sposób szyfrowane, więc nie wymaga deszyfrowania i nie ma nic bezpośrednio wspólnego z oscamem. Ale jednak - raz zdarzyło mi się, że proces oscama blokował korektę daty w tunerze i skutkiem tego polecenie
date…daty nie korygowało (albo oscam błyskawicznie przywracał poprzednią - nie wnikałem), a z nieprawidłową data EPG się nie wyświetlało. I właśnieKomentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
źródło: comment_1594324781mW2FqFiWpklsgZAe1mxzuG.jpg
Pobierz