Aktywne Wpisy
WlochMokry92 +42
Auto za 35tys. Złotych, a tu taka wiadomość od sprzedającej. Za taki hajs nikt nie kupi kota w worku, ale typiara za pewne szuka jelenia. Co myślicie? #motoryzacja
źródło: 1000004746
Pobierz
Kenteris +351
Jakkolwiek żałośnie by to nie brzmiało, to fajnie, że jesteście. I fajnie, że są igrzyska. Przechodzę teraz przez najgorszy czas w całym moim życiu i kurczowo chwytam się wszystkiego, co pozwala mi zająć myśli i choć na chwilę odwrócić uwagę od tego co zalega mi w sercu. Igrzyska, a zwłaszcza przebywanie tutaj, czytanie waszych komentarzy, pisanie swoich - ratuje mnie i sprawia, że potrafię się uśmiechać. Także dzięki Wam. Dzięki też Kacperkowi,

czy ten powyższy bat na pewno działa w najnowszym Windows 10? Ignoruje mi ustawienia czasu co ile ma pingować i co jaki czas uruchamiać się ponownie. W logu zapisuje też tylko pingi do pierwszego serwera.
Swoją drogą to chciałbym aby ten skrypt działał inaczej. Aby co minutę jednym pingiem (choć pewnie to korzysta z polecenia ping więc muszą polecieć min. 4?) odpytał wszystkie podane adresy i fajnie byłoby gdyby dla każdego serwera robił osobny plik i dopisywał do niego kolejne dane. Tak byłoby łatwiej wejść do pliku wp.pl.txt i zobaczyć którego dnia, o której godzinie pingi szły a o której serwer nie odpowiadał.
Chciałbym aby skrypt po określonej ilości cykli (np. 60 czyli po godzinie skoro pinguje co minutę) zakończył się.
Z chęcią zapłacę za gotowe rozwiązanie.
#windows #programowanie #kuputery #it
for i in {1..60} ; do ping wp.pl ;sleep 1m ;done
albo w powershellu napisz.