@karolisco1: Gdyby ten Pan był w peło to byłoby trio Kosiniak, Trzaskowski, Budka na wzór Olechowski, Płażyński i Tusk. Wśród młodych mogliby mocno namieszać
@karolisco1: Kosiniak #!$%@? startem w tych wyborach, mógł wystawić słupa, który miałby taki wynik jak on. W wyborach parlamentarnych znów by ugrał swoje, i wystartował na prezydenta w 2025. Wtedy PIS będzie szukał nowej twarzy za Dudę i taki Kosiniak przy dobrej kampanii, i po upadku PO miałby szansę.
@kolikowski: Kosiniak nie miał szans dla tego, bo jest prezesem PSL. To partia ciągnie go w dół, gdyby był niezależny to by wykręcił lepszy wynik. Miał jakieś tam szanse konkurować z Hołownią gdy KO wystawiło Kidawę. Jednak bez oddania wyborów walkowerem przez KO nie mógł dużo ugrać.
@matips: @kolikowski: @karolisco1: a przede wszystkim on jest spoko kolesiem i ma dobry PR, ale partia, która za nim stoi to aferowicze a ludzie to leśne dziadki typu Sawicki, Zobaczcie kto jest w strukturach PSL. 90% to stare leśne dziadki z gmin i sołectw oraz z układami w szkółkach leśnych etc. To stare pokolenie musi paść.
@karolisco1: mnie zawsze dziwiło że oni tam mają w sondażach 3 procent a na wiecach się uśmiechają jak gdyby mieli 30 no i wielkie rozczarowanie przy ogłoszeniu wyników?! w okresie wyborczym są zamknięci w swoim środowisku ludzi w swojej bańce i w tej bańce idzie im zajebiście i tak chyba ma każdy kandydat ever
@karolisco1: LUDZIE! Dobrymi chęciami to piekło jest wybrukowane. Przecież Kosiniak na ama udowodnił, ze rozdawnictwo socjalne w wykonaniu PiS to na przystawkę zjada...
@karolisco1: PSL zostało zniszczone przez PO, jak tamci tracili władzę to ostatnim desperackim kwikiem było ujawnianie aferek PSLu by stworzyć narracje "co zlego to koalicjant" i teraz PSL nie może się podnieść, nie ma swoich mediów, a ma sporo na plecach.
Kosiniak nie miał szans dla tego, bo jest prezesem PSL. To partia ciągnie go w dół
@matips: Nie jego jednego. Trzaskowskiego w dół ciągnie PO, a Bosaka RN. Bezpartyjny Hołownia bez takiego ogona wypadł bardzo dobrze. Gdyby PO wystawiło w tych wyborach znowu Kidawę, to nawet miałby szansę na drugą turę.
@void1984: Tak, Bosaka ciągnie RN nawet wśród wyborców Konfederacji. Gdyby wystawili kogoś innego z KORWiN to może bym na niego głosował; ale nie mogłem zagłosować na kandydata RN i jego poglądy na wolność obyczajową.
Tak, Bosaka ciągnie RN nawet wśród wyborców Konfederacji. Gdyby wystawili kogoś innego z KORWiN to może bym na niego głosował;
@matips: W poprzednich wyborach głosowałem na Wilka, a po fuzji z narodowcami straciłem zaufanie do tej partii. Bosak sam w sobie mi nie wadzi. Piękne mamy partie w tym kraju, skoro pogrążają swoim wizerunkiem swoich kandydatów.
@matips: Nie jego jednego. Trzaskowskiego w dół ciągnie PO, a Bosaka RN. Bezpartyjny Hołownia bez takiego ogona wypadł bardzo dobrze. Gdyby PO wystawiło w tych wyborach znowu Kidawę, to nawet miałby szansę na drugą turę.
@matips: W poprzednich wyborach głosowałem na Wilka, a po fuzji z narodowcami straciłem zaufanie do tej partii. Bosak sam w sobie mi nie wadzi.
Piękne mamy partie w tym kraju, skoro pogrążają swoim wizerunkiem swoich kandydatów.