Aktywne Wpisy
EnderWiggin +865
#polska #imigranci #bialystok
Kurła, gdzie ja żyję ?!? Dwóch Afgańczyków nielegalnie przekracza polską granicę i zostają zatrzymani. Sędzia Anna Hordyńska z sądu okręgowego w Białymstoku przyznaje każdemu po 5000zł zadośćuczynienia xD
Ten kraj to mem. A nawet nie, bo memy są śmieszne. To g---o i karton.
Co tam się urwa dzieje ? Czy ona jest poczytalna ? xD
Kurła, gdzie ja żyję ?!? Dwóch Afgańczyków nielegalnie przekracza polską granicę i zostają zatrzymani. Sędzia Anna Hordyńska z sądu okręgowego w Białymstoku przyznaje każdemu po 5000zł zadośćuczynienia xD
Ten kraj to mem. A nawet nie, bo memy są śmieszne. To g---o i karton.
Co tam się urwa dzieje ? Czy ona jest poczytalna ? xD

Mega_Smieszek +404
źródło: temp_file7247251828502781223
Pobierz

![Jak się pisało programy w asemblerze [Adam Śmiałek]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/bc6ae034aa2a0267de3b38a938df3f82c1ac7cabb537a675b1ad0b031f3c12ce,q80.jpg)

szukam jakiegoś czułego mikrofonu żeby podłączyć go do #esp32 #esp8266 #arduino. Chcę aby animacja na ledach reagowała na muzykę. Kupiłem taki jak na fotce poniżej, ale o ile klaśnięcia wykrywa to już do analizowania muzyki się nie nadaje, bo lecąca muzyka na poziomie nieco poniżej mowy nie jest praktycznie w ogóle rejestrowana przez ten mikrofon. Kręcenie potencjometrem daje pomijalną poprawę. Niestety z tego powodu jakakolwiek analiza dźwięku odpada, bo z mikrofonu dostaje szum.
W związku z tym mam pytanie. Jakich mikrofonów szukać? Są jakieś specjalne typy?
#mikrofon #diy
źródło: comment_1592858608y0Cx4IcZryURqyu9dQdNNX.jpg
PobierzJa kupowałem https://www.aliexpress.com/item/32679592524.html - ale jak były dostarczane za free a nie 4€ - ale nie używałem ich jeszcze do żadnych projektów, nie mam czasu się zabrać - za dużo na Wykopie :) .
@Polanin: Byłoby najprościej wpiąć się w zaciski wzmacniacza, ale chcę żeby to było pasywne względem zestawu audio. Trąbka odpada, docelowo to ma leżeć niedaleko głośnika w puszce z wyjściem na mikrofon i być ukryte przed oczami.
niestety nie powiem nic więcej, bo nie używałem
Zastanawia mnie jeszcze jakiego typu mikrofony siedzą w telefonach, nie będzie to coś w stylu co podrzuciłeś? Porobiłem testy, mikrofon podłączony do komputera i wbudowany w laptopa łapały nic, jak włączyłem dyktafon w telefonie to muzyka nagrała się bardzo wyraźnie, wszystkie testy robiłem z tego samego miejsca. Jakiś gotowy moduł z mikrofonem z komórki prawdopodobnie byłby w sam raz.
@wywu: zamiast szukać nowych mikrofonów, to sprawdź oscyloskopem poziom sygnału na wyjściu mikrofonu, potem za wzmacniaczem i w jakim zakresie masz regulację wzmocnienia. Może wystarczy delikatnie zmienić rezystor w obwodzie wzmacniacza, żeby podbić poziom sygnału.