Wpis z mikrobloga

Okazuje się, że #maklowicz jest ojcem waszej nowej dziewczyny/nowego chłopaka. Dowiadujesz się dziś rano, że przyszły/niedoszły teściu wpadnie do Was dziś, w niedzielę, na obiad, aby Cię poznać. Na Ciebie spada obowiązek ugotowania czegoś fajnego. Co przygotujesz, by zaimponować Makłowiczowi? ( ͡ ͜ʖ ͡)

#gotowanie #kuchnia #kulinaria #glupiewykopowezabawy #pytanie
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@tunia86: na przystawkę parówki z biedronki z promocji, żeby wiedział, że jestem zaradny i rozsądnie zarządzam finansami.
Jako zupę podałbym vifona pikantnego, żwny zobaczył, że nie boję się bólu.
Jako danie główne pizza mrożona - ta z tych droższych, żeby pokazać, że jestem otwarty na świat i różne smaki i nie żałuję pieniędzy na bliskich
Na deser gwóźdź programu - żelki z gusto, by pokazać, że wspieram lokalnych producentów i
  • Odpowiedz
@tunia86: Chyba żartujesz. Trzeba mieć trochę szacunku do mistrza.

Pokazuje mu gdzie jest kuchnia i spokojnie czekam co ugotuje. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@tunia86: Do mojej Almy chodzi Robert Makłowicz, znany krakowski smakosz i krytyk kulinarny. Pan Makłowicz zawsze przychodzi do Almy w butach węgierskich marki Bata (pan Robert jest znanym miłośnikiem przyjaźni polski-madziarskiej), spodniach jedwabnych w kolorze jasnym, białej koszuli oraz uszytej w Budapeszcie na miarę marynarce koloru beż. Twarz jego wygolona wygląda jak księżyc w pełni lub młody cypisek, grzywa zaczesana jest do tyłu, a pan Robert - posiadający 150cm wzrostu
  • Odpowiedz