Wpis z mikrobloga

Mirko pomusz w dylemacie: praca zgodnie z wykształceniem i doświadczeniem w korpo, kasa ujdzie + premia, na minus targety do zrobienia, stres, ogólnie niewiadomo jaka atmosfera tam będzie
Czy
Praca w innej branży ze spoko szefem i zespołem, bez ciśnień, bez stresu, kasa porównywalna do tego co w korpo bez premii, na minus po dłuższym czasie pare lat doświadczenia zawodowego pójdzie się chędożyć
#pracbaza #praca #korposwiat

Korpo czy mal firma z innej branży

• Korpo, stres targety 18.6% (8)
  • Inna branża luz blues 81.4% (35)

Oddanych głosów: 43

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@m___r: Ja bym mimo wszystko wybrał robotę bez stresu. Wiesz dlaczego? Bo w korpo, z targetami, stresem, atmosferą, która może okazać się beznadziejna - nie wytrzymasz długo. Być może wytrzymasz miesiąc, być może pół roku, być może kilka lat. Ale na pewno w końcu pękniesz. W końcu się zmęczysz. Będziesz rozgoryczony i nawet odrobinę lepsza kasa nie sprawi Ci radości. I wtedy zaczniesz znowu szukać pracy. A tej ze spoko
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
@m___r: Jestem zdania, że zbyt dużo czasu spędzamy w pracy, żeby stres i wyścig szczurów przedkładać ponad zdrowie psychiczne i zwykły komfort pracy.
Owszem, pieniądze są ważne, tylko żeby się potem finalnie nie okazało, że nie masz czasu albo totalnie przyjemności z ich wydawania.
  • Odpowiedz
@Maly_Jasio:
Spory zjazd, ale specyfika branży. Po niecałym roku spodziewam się zarabiać te 3k chociaż. Zarabiając 4,5 spokojnie oszczędzałem przynajmniej 1k miesięcznie i zdążyłem odłożyć tyle, że mógłbym spokojnie z rok nie pracować utrzymując podobny poziom życia.
  • Odpowiedz