Wpis z mikrobloga

wiec uważasz, że żeby studiować na jakiejś uczelni technicznej trzeba być dużo zdolniejszym niż żeby studiować na jakiejkolwiek innej?

@KatpissNeverclean: Generalnie tak. Spora część nauk technicznych i medycznych może w łatwy i bezpośredni sposób zabić człowieka jeśli ich owoce zostały wytworzone nie prawidłowo lub w nieprawidłowy sposób. Stąd logiczne jest, że do ich projektowania(używania dla medycyny) powinny zostać dopuszczone jednostki które mają większą świadomość tego co robią.

A tak przy okazji,
@Strzelec_Kurpiowski: z zamieszczonego przez Ciebie obrazka. Jeśli go postujesz, można przypuszczać, że zgadzasz się z jego treścią. I że jego treść jest tu przedmiotem dyskusji. Więc pytam: czy naprawdę uważasz, jak implikuje to treść zapostowanego obrazka, że ludzie studiujący na uczelniach technicznych są zdolniejsi od studentów innych uczelni?
A tak przy okazji, większość młodych kobiet osiąga w liceum lepsze wyniki niż mężczyźni.

@a231: ależ kisłem z tych twierdzeń. Kultura zakuwania i dyplomów. Widzisz budowanie urządzeń nie polega na tylko zakuciu wzoró ale i ich próbie wdrażnia. W czym kobiety są mniej chętne, skąd wiem? Bo kierowałem kołem naukowym. Znacznie więcej mężczyzn próbuje sama działać w tym temacie. Problemem nie jest jakaś dyskryminacja a brak chęci ludzi.
z zamieszczonego przez Ciebie obrazka. Jeśli go postujesz, można przypuszczać, że zgadzasz się z jego treścią. I że jego treść jest tu przedmiotem dyskusji. Więc pytam: czy naprawdę uważasz, jak implikuje to treść zapostowanego obrazka, że ludzie studiujący na uczelniach technicznych są zdolniejsi od studentów innych uczelni?

@KatpissNeverclean: jesteś kijowa w interpretacji obrazków.

Według mnie jego treść mówi, że feministka nie ma żadnych problemów z tym, że kobiet jest dużo więcej
@KatpissNeverclean: Ja tu nie mówię o trudności per se a bardziej o konsekwencjach wypuszczenia takiego słabego inżyniera.
Np. ktoś źle policzy zabezpieczenia obwodu elektrycznego i kogoś zabije. Albo źle dobierze czujnik zbliżeniowy przez co prasa obetnie komuś ręce. Mikrofalówka która się zawiesi i będzie promieniować przy otwartych drzwiach.

To są proste, realne problemy powodowane dopuszczaniem ludzi głupich na różne stanowiska techniczne. Płeć nie ma żadnego znaczenia, liczy się tylko efekt końcowy.
W czym kobiety są mniej chętne, skąd wiem?

@CukrowyWykop: Czy ja wiem, u mnie w niektórych kołach było 50/50 a czasem więcej kobiet. Kwestia co te koła budowały. Zdecydowanie więcej było ich na kołach medycznych niż na czysto przemysłowych.
@elf_pszeniczny: Chodzi mi o to, że ktoś może trafić na osobę celowo zaniżającą ocenę z matury o punkcik czy dwa, co kompletnie zdyskwalifikuje taką osobę w przypadku opisywanego konkursu świadectw. Jest to mój komentarz odnośnie traktowania wyniku maturalnego jako wymiernego środka zbadania czyichś kwalifikacji.

W momencie, gdy do czynienia masz z załóżmy setką osób z wynikami matury w granicach 98-100, wszyscy z dodatkowymi punktami z olimpiad jeśli takie coś wlicza się
@Strzelec_Kurpiowski: nadal omijasz treść obrazka. I nie chce mi się tłumaczyć jej jak krowie na rowie. Więc tylko skrótowo: feministka z obrazka stwierdza, że to, że kobiety stanowią większość studentów pokazuje, że są one zdolniejsze. Potem jest fragment pokazujacy że na polibudach itd. jest więcej studentów mężczyzn niż kobiet, co w podtekście ma oznaczać, że to mężczyźni są zdolniejsi. I ta feministka się oburza. Zrozumiałeś wreszcie mema, którego sam zapostowałeś, czy
Chodzi mi o to, że ktoś może trafić na osobę celowo zaniżającą ocenę z matury o punkcik czy dwa, co kompletnie zdyskwalifikuje taką osobę w przypadku opisywanego konkursu świadectw. Jest to mój komentarz odnośnie traktowania wyniku maturalnego jako wymiernego środka zbadania czyichś kwalifikacji.

W momencie, gdy do czynienia masz z załóżmy setką osób z wynikami matury w granicach 98-100, wszyscy z dodatkowymi punktami z olimpiad jeśli takie coś wlicza się dodatkowo w