Aktywne Wpisy
Draay +50
Audi A5 (45 TFSI Quattro, 2021)
Ostatnio widziałem na tagu #audi kilka fot ze spalania w dłuższej trasie zgodnej z przepisami.
U mnie Zielona Góra - Tiers (miejscowość w górach we Włoszech). Przez Niemcy i Austrię. Jechałem pod znaki + maks. 10 km/h.
W komentarzu fota z ekonomicznej krótszej jazdy, między miejscowościami w Dolomitach. To żeglowanie/dryfowanie sporo zaoszczędza. I chyba odłączanie osi (choć nadal nie wiem czy na pewno mam odłączane 4x4,
Ostatnio widziałem na tagu #audi kilka fot ze spalania w dłuższej trasie zgodnej z przepisami.
U mnie Zielona Góra - Tiers (miejscowość w górach we Włoszech). Przez Niemcy i Austrię. Jechałem pod znaki + maks. 10 km/h.
W komentarzu fota z ekonomicznej krótszej jazdy, między miejscowościami w Dolomitach. To żeglowanie/dryfowanie sporo zaoszczędza. I chyba odłączanie osi (choć nadal nie wiem czy na pewno mam odłączane 4x4,
Mefedronka +146
Składając wypowiedzenie usłyszałam, że:
1. Jestem nieodpowiedzialna.
2. Powinnam znaleźć kogoś na swoje miejsce w zastępstwie.
3. To nie tak miało być.
4. Mam okres wypowiedzenia 1 mies, pomimo, że mam według KP mam 2 tygodnie.
5. Nie wiedzą, czy kogoś znajdą na moje miejsce, mam zostać.
6. Nie wyjdę wcześniej w piątek, pomimo, że prosiłam o to przed wypowiedzeniem, bo skoro ja robię im pod górkę, to i oni mi będą
1. Jestem nieodpowiedzialna.
2. Powinnam znaleźć kogoś na swoje miejsce w zastępstwie.
3. To nie tak miało być.
4. Mam okres wypowiedzenia 1 mies, pomimo, że mam według KP mam 2 tygodnie.
5. Nie wiedzą, czy kogoś znajdą na moje miejsce, mam zostać.
6. Nie wyjdę wcześniej w piątek, pomimo, że prosiłam o to przed wypowiedzeniem, bo skoro ja robię im pod górkę, to i oni mi będą
@Colek: Widzi-mi-się osoby sprawdzającej matury, w tym wypadku.
@Phyrexia: co ty pier@#$isz? Jeśli mniej się od nich wymaga, to będą się mniej uczyć.
A matura jest tak samo wymagająca dla wszystkich, podobnie jak konkursy.
@KatpissNeverclean: Generalnie tak. Spora część nauk technicznych i medycznych może w łatwy i bezpośredni sposób zabić człowieka jeśli ich owoce zostały wytworzone nie prawidłowo lub w nieprawidłowy sposób. Stąd logiczne jest, że do ich projektowania(używania dla medycyny) powinny zostać dopuszczone jednostki które mają większą świadomość tego co robią.
A tak przy okazji,
@Phyrexia: i twierdzisz, że na maturze od dziewczyn wymaga się więcej niż od chłopaków?
Jakim cudem, jak jedynym identyfikatorem na maturze jest PESEL? Twierdzisz, że sprawdzający celowo sprawdzają ostatni numer PESEL, żeby dać fory chłopakom?
Eh znowu łykam bajty ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@Phyrexia:
Matury są zakodowane, sprawdzający nie zna danych ani płci piszącego
@a231: ależ kisłem z tych twierdzeń. Kultura zakuwania i dyplomów. Widzisz budowanie urządzeń nie polega na tylko zakuciu wzoró ale i ich próbie wdrażnia. W czym kobiety są mniej chętne, skąd wiem? Bo kierowałem kołem naukowym. Znacznie więcej mężczyzn próbuje sama działać w tym temacie. Problemem nie jest jakaś dyskryminacja a brak chęci ludzi.
@KatpissNeverclean: jesteś kijowa w interpretacji obrazków.
Według mnie jego treść mówi, że feministka nie ma żadnych problemów z tym, że kobiet jest dużo więcej
Np. ktoś źle policzy zabezpieczenia obwodu elektrycznego i kogoś zabije. Albo źle dobierze czujnik zbliżeniowy przez co prasa obetnie komuś ręce. Mikrofalówka która się zawiesi i będzie promieniować przy otwartych drzwiach.
To są proste, realne problemy powodowane dopuszczaniem ludzi głupich na różne stanowiska techniczne. Płeć nie ma żadnego znaczenia, liczy się tylko efekt końcowy.
@CukrowyWykop: Czy ja wiem, u mnie w niektórych kołach było 50/50 a czasem więcej kobiet. Kwestia co te koła budowały. Zdecydowanie więcej było ich na kołach medycznych niż na czysto przemysłowych.
W momencie, gdy do czynienia masz z załóżmy setką osób z wynikami matury w granicach 98-100, wszyscy z dodatkowymi punktami z olimpiad jeśli takie coś wlicza się
@KatpissNeverclean: Mnie też ( ͡° ͜ʖ ͡°)