Wpis z mikrobloga

Przesiadłem się z Redmi Note 7 na Redmi Note 9 Pro. Temat do znawców albo kogoś kto siedzi na różnych forach xiaomi/miui. Po lewej screen z opcjami lokalizacji w note 7 a po prawej w note 9. Jak widać, w siódemce jest opcja Oszczędzanie Baterii (Ustalaj lokalizację...), w dziewiątce tego nie ma. Mój 'problem' polega na tym, że teraz na note9 muszę włączyć gpsa, żeby pojawiła się kropka na różnych mapach itp. Bez tego nie da się ustalić mojego (telefonu) położenia. W Siódemce wystarczyło, że miałem włączony internet mogilny, lub wifi, nie trzeba było w ogole włączać żadnego gpsa. Moje pytanie: czy ta opcja została specjalnie zlikwidowana, czy jakieś nowe przepisy weszły? W Note 8 też jej nie było? W siódemce mam MIUI 11.0.7 a w dziewiątce 11.0.2. Ma to jakieś znaczenie?
#xiaomi #redmi #note9
handballer - Przesiadłem się z Redmi Note 7 na Redmi Note 9 Pro. Temat do znawców alb...

źródło: comment_1592234528xjhDbcq9oxpdnZgjYzeyeH.jpg

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@handballer: to ma wrocic w ktoryms updatcie miui. Nagrywanie rozmow zostalo wywalone przez google, a od zeszlego roku xiaomi zamiast swojego pcha dialer googla.
Zeby odpalic dialer miui z nagrywaniem, trzeba wrzucic customa, albo appke co oznacza tak czy siak obdlok BL.
  • Odpowiedz