Wpis z mikrobloga

@hphp123: ja czasy PO odbieram jako stabilizacji, i podejmowali niepopularne decyzje z myślą o przyszłości. A ci... rozdają, ciągle czyhając na nasze pieniądze. Ci ciągłe stwierdzenia w mediach:
PolitykPIS: Nie będę rozmawiał o ustawie której jeszcze nie ma
...2 dni później... ustawa wprowadzona.
  • Odpowiedz
@lonely_wolf_ podejmowanie niepopularnych decyzji jest zaprzeczeniem sensu demokracji, ludzie mają prawo nie troszczyć się o teoretycznych ludzi z przyszłości. PiS miał kilka niezłych pomysłów ale od co najmniej połowy 1. kadencji zaczęli pogrążać się w jakimś szaleństwie
  • Odpowiedz
ja czasy PO odbieram jako stabilizacji, i podejmowali niepopularne decyzje z myślą o przyszłości

@lonely_wolf_: oprócz wprowadzenia wyższego wieku emerytalnego i zapierniczeniu OFE - było coś jeszcze przez ich 4 lata panowania?

• Odpowiedz
@losBamberos88 dwa naglupsze argumenty wybrales mirku. po pierwsze, nie bylo zadnego zapierdzielenia pieniedzy z OFE, poczytaj co sie dokladnie z nimi stalo. po drugie, nie rozumiem tego wiecznego kwiczenia i wiek emerytalny. widze w pracy osoby po 60 roku zycia, ktore nie wybieraja sie na emeryture, bo niby czemu mieliby to robic, skoro sa sprawni umyslowo? (pracuje w szkole). Czasy sie zmienily, nie kazda kobieta po 60tce to schorowana babcia z
  • Odpowiedz
@maniek_g: nie zrozumieliśmy się. W poprzednim poście nie oczerniam poprzedniego rządu za ich decyzje, tylko ty sam napisałeś - cytuję: "podejmowali niepopularne decyzje z myślą o przyszłości" - mi pod to podchodzi tylko akcja z OFE i podniesienie wieku emerytalnego. Więc pytam- czy miałeś coś więcej na myśli pisząc to zdanie? Bo ja nic innego znaleźć w swojej pamięci nie potrafię
  • Odpowiedz