Wpis z mikrobloga

@lukas12x: IMO film całkiem spoko, oczekiwałem typowej sieczki do której przyzwyczaiły nas filmy pewnego twórcy, a całkiem miło się zaskoczyłem.
Jedyne, co mi działa na nerwy i wygląda kiczowato to podkreślanie na każdym kroku tego, jak to rzekomo prawdziwa jest ta historia. Każdy, kto ma choć trochę oleju w głowie wie, że ten film z rzeczywistością ma tyle wspólnego co GTA.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@lukas12x: Poszedlem na niego do kina z dziewczyna bo nic innego nie bylo a kumpel byl i polecał. Bardzo miłe zaskoczenie mi i dziewczynie podobał się bardzo. Z podobnych filmów i dość świerzych to moge polecić jeszcze Proceder. Taka sama historia, poszlismy do kina bo polecali znajomi i znowu miłe zaakoczenie i tutaj podkresle że Chady nigdy fanem nie byłem a wręcz przeciwnie a mimo to na filmie bawiłem sie świetnie
@lukas12x bardzo dobre zdjecia, naprawde swietne ujecia i kolory, zwlaszcza w retrospekcjach z lat 70ych i 80ych. Kolory to 10/10. Ogolnie 5/10, bo cudow nie ma, ale realizacja zdecydowanie na duzy plus.
  • 0
@lukas12x: film do obejrzenia, choć serio mam od wielu lat mniemanie, że pierwsze na czym polskie filmy oszczędzają to udźwiękowienie. Sound w naszych filmach to dno dna
@lukas12x: mi to przypominało kino Vegi, chociaż było na wyższym poziomie. W sumie to nawet "Śmierć w Wenecji" byłaby lepsza od Vegi... ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ale meritum. Słabe, kolejny gniot wyprodukowany. Kasa wzięta i cześć.
@lukas12x: Arcydzieło to to nie jest, bo fabuła taka mocno przewidywalna (już mnie te smutne sceny z ciążą i samobójstwem nudziły), ale mówiąc że ten film jest do bani zwyczajnie robi mu się krzywdę, patrząc na jego polską #!$%@?ą konkurencję. A inaczej mówiąc: ciekaw jestem jak się potoczy dalej kariera reżysera tego filmu. W przeciwieństwie do Vegi, którego dalsza kariera reżyserska najlepiej jakby wylądowała w śmietniku.
@Retoryk: z tekstem o koneserze pokazales, ze gowno wiesz. Wykop nie jest wysypem znawcow, natomiast jak.juz masz w zwyczaju oceniac, to wypada cokolwiek znac. A jak.nie znasz, to zwyczajnie sie blaznisz.
5/10 - na plus wyraźne i zrozumiałe dialogi.

Zacząłem oglądać tylko dlatego, że lubię Kowalczyka chociaż postać Waldena miło zaskakuje. Siwiec to aktorskie beztalencie, Szreder lepiej ale jej postać była niemiłosiernie prostolinijna, Rogucki na plus i przy scenie z Kawulskim nawet prychłem pod nosem

Pomijając parę kiczowatych scen ogląda się w miarę przyzwoicie. Jeżeli ktoś szuka filmu na noc, którego nie będzie mu żal jeżeli zaśnie w połowie to dobrze trafił. Historia
Dla mnie slaby film, przyzwyczailem sie ze film o gamgsterach jest filmem o gamgsterach, tutaj mamy film o jakiejs grzecznej #!$%@?, ktora chiński e byc gangsterem i jakims cudem mu to wychodzi... I ten tekst na koncu bojki... Jaki cringe
@lukas12x: z jednej strony ciekawa historia, a bohater nie chodził siedziec jak w typowym filmie o gangusach za najbardziej oczywiste rzeczy, z drugiej to kreuja go na alfe i omege, walden dobra postać, ale to jak totalnie nie wykrozystali postaci tego Magi czy tego antykwariusza to masakra. Przeciez w Ślepnąć od świateł zagrali jednych z najlepszych gangusów, a tu jakąś pipidówe zapodali.No i plusik za Winiego, bo można sie było usmiechnąć
  • 0
Ja byłem mega pozytywnie zaskoczony, głównie ze względu na oczekiwania, a spodziewałem się Vegopodobnego kupsztala, a okazał się to być bardzo przyjemny do oglądania film, czego nie mogę powiedzieć o jakimkolwiek filmie Papryka.
#!$%@?, jak ja poszedłem to myślałem, że znowu będzie gniot w stylu papryka vegi, a się wciągnąłem jak w jakąś Hollywoodzką produkcję. Ale początek o wiele ciekawszy niż końcówka. W kinie na prawdę wywołał u mnie jedno wielkie WOW :)
@lukas12x:
Dupy nie urywa, ale ogląda się lekko i przyjemnie, ma swoje momenty.
Jakbym przeczytał taką opinię, to skłoniłoby mnie to do obejrzenia i właśnie z taką intencją to piszę ( ͡° ͜ʖ ͡°)