Wpis z mikrobloga

@Baciar93: masz prawo do swojego zdania a ja mogę mieć je w dupie. Czy jak w aptece będzie sprzedawać lesbijka to nie pójdziesz do tej apteki? Albo jak w sprzedawca w biedronce będzie gejem to nie skorzystasz z jego uslug? Każdy ma prawo przeżyć życie jak chce. Ci ludzie nikogo nie krzywdzą ani nie robią nic złego i dopóki się tego trzymają to nie powinno to nikomu przeszkadzać.
@ghostface: @rybsonk: O, już się zlecieli na pomoc. Ale czytać się nauczcie, co? Wytłumaczę jak dzieciom:

Przynależność do "LGBT studies", "LGBT social movement", "LGBT history", itd. nie jest uwarunkowana orientacją seksualną. Z tego powodu stawianie równości pomiędzy "LGBT" i "ludzie" jest nieprawdziwe, gdyż sam deskryptor "LGBT" odnosi się do innych podmiotów niż tylko osoby.
@NieWiemASieWypowiem: przecież już dostałeś prosty przykład, którego nie udało ci się pojąć. Jeszcze raz:

Przynależność do "women studies", "women social movement", "women history", itd. nie jest uwarunkowana płcią, z tego powodu stawianie równości pomiędzy "women" i "ludzie" jest nieprawdziwe, gdyż sam deskryptor "women" odnosi się do innych podmiotów niż tylko osoby.
co to zmienia według ciebie?

@rybsonk: to, że napisałeś wcześniej nieprawdę:

a lgbt to nie nauka o osobach odmiennych orientacji, tylko osoby odmiennych orientacji

No to nie wiem, potrafisz mi podać pełną, koszerną definicję LGBT+, które także zawiera "t", "allies" i "two-spirit" (szamanistyczne wierzenia)? Powinno być proste, prawda?

https://www.imd.org/research-knowledge/articles/Thrive-as-an-LGBT-executive-or-ally/
@Farezowsky: @Andreth: O jezus, jak wam nie wstyd, najobrzydliwsze jest to, ze mlode pokolenie tez wchodzi w ten tok rozmowy politycznej, ktory polega na lapaniu za slowka i udawaniu ze sie nie wie co ktos ma na mysli po to zeby cos nam tym ugrac... SLUCHAM LGBT TO NIE LUDZIE?!!??! CO PAN MOWISZ?!?! xDDD To nawet nie jest jakies zalosne, tylko po prostu smutne, nic sie #!$%@? tutaj nie zmieni
Krótka prosta odpowiedz. W świecie gejów i lesbijek nie istniało by życie - brak możliwości rozmnażania. Homoseksualizm to choroba która objawia się zaburzeniami popędu. I nie ma co dorabiać ideologii itp. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
a lgbt to nie nauka o osobach odmiennych orientacji, tylko osoby odmiennych orientacji

@rybsonk: No rzeczywiście, z definicji LGBT to osoby, nie ideologia. Widocznie poseł tego nie wiedział jak ja.
A co powiedział nieprawdziwego ,LGBT to ideologia a nie tyczy się wszystkich ludzi homoseksualnych ,nie każdy z nich chce być kojarzony z tym ruchem.
@mjpuchy:
Akurat TVP ma tutaj rację i trzeba być debilem, albo takiego udawać jak pani redaktor, żeby nie widzieć co on chciał przekazać.
Ewidentnie widać, że nie chodziło mu o dehumanizację gejów, lesbijek itd. Po prostu uważa LGBT za ruch lub organizację. Rozumiem, że można się z tym nie zgadzać i to wytknąć, ale imputowanie mu na podstawie tej wypowiedzi odczłowieczania kogokolwiek i udawanie, że się nie wie o co chodzi