Wpis z mikrobloga

Tak jak obiecałem tak też czynię. Otóż wczoraj wpadła mi w ręce musztarda Jalapenio w Biedronce. Domyślałem się że będzie to całkiem smaczny produkt i nie zawiodłem się. Najpierw wita nas smak powiedzmy no typowej musztardy stołowej z biedry (ten sam producent - Develey) aby po chwili wkroczyła do akcji ciepłota i pikantność papryczki. Zmienia to diametralnie odbiór tej przyprawy. Co warte uwagi, musztarda ta nie jest ostra tak jak typowa musztarda gdzie ta rzekoma ostrość to po prostu palenie i odór idący do nosa. Pikantność rozpoczyna się w przełyku i żołądku aby dotrzeć na koniec do ust gdzie utrzymuje się przyjemne odczucie ciepła i smaczek papryczki. Spożyłem więc parówki w asyście musztardy i jestem zadowolony z tej musztardy. To jest czyzwoita i czystempna musztarda - jej cena to coś kolo 2,59 o ile dobrze pamiętam. Legancki produkt ktory polecam. #jedzenie #jedzzwykopem #gotujzwykopem #chillihead (może trochę na wyrost xD) No i oznaczam @butterfly @Reaamu
P.....a - Tak jak obiecałem tak też czynię. Otóż wczoraj wpadła mi w ręce musztarda J...

źródło: comment_15918532272vYqqq0KdHM4tF2fk1zolZ.jpg

Pobierz
  • 62
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@DoomSound: Właśnie dlatego opisałem różnicę typu ostrości. Nie jest to ostrość musztardowa tylko paprykowa. Ostrość myślę że podobna do Srirachy, może troszkę mniejsza. Nie ma odoru w nosie, tylko ciepło i pikantność w ustach.
  • Odpowiedz
@ig3r: Po srirasze mnie nie piecze więc i po tym zakładam że nie. Żeby piekło to ciapak musi dobry sos w kebsie zrobić albo muszę się nażreć potrawy ze specjalnym specyfikiem jak np. swego czasu popularne burito w SpocoLoco w Warszawie.
  • Odpowiedz
  • 1
@Pimenista: drobiowa powiadasz... to może dlatego taka pofalowana

nie wolno dopuścić do gotowania parówek, a jedynie wystarczy je sparzyć
  • Odpowiedz
@bedelatac: Dla przykładu sriracha czarna posiada coś koło 75% papryczki chilli. No ale i kosztuje z 30zł ( ͡° ͜ʖ ͡°)
PS W tej musztardzie można również znaleźć kawałeczki papryczki. Smacznie się je rozgryza
  • Odpowiedz