Wpis z mikrobloga

lepiej nie wypowiadać tego słowa, jeszcze ktoś pomyśli że mówisz male zamiast mail

@unified_observer:

No i co z tego? Niech sobie myśli co chce.
Jprdl... i black, i male są normalnymi słowami, a jak komuś to przeszkadza, że istnieją, nawet w połączeniu ze sobą, to ma poważny problem z głową.

A "blackmail" nie ja wymyśliłem, więc nie do mnie pretensje ( ͡ ͜ʖ ͡)
@unified_observer:

Bez emot czy lennyfaces Twój wpis wygląda na poważnie i od cholery ludzi pisze w ten sposób na poważnie.
Poza tym wiesz... żarty żartami, ale jest to już mocno irytujące to całe gadanie o "czarnych" vs "białych" i pseudopolityczna "poprawność", kiedy nie ma to nic wspólnego z równością.
@x10d: rozumiem. Ja już przekroczyłem Rubikon z napisem "nie interesuje mnie to". Po prostu już wiem gdzie mój głos ma znaczenie a gdzie nie i się nie przejmuje tym co nie mogę zmienić. Lokalnie mogę coś zmieniać, globalnie jestem nikim więc wyciągam popcorn i patrzę
@WydajnaJednostkaIndywidualna: > ... with better self-descriptive terminology
Ciekawe, po latach przyzwyczajeń będzie trzeba się zastanawiać - blocklist czy blacklist. Jeszcze trochę i w każdej większej firmie będzie trzeba zatrudnić cenzora, który będzie sprawdzał czy używasz odpowiednich nazw zmiennych, medok, klas, etc. (°°