Aktywne Wpisy
Femme-nie-Fatale +165
Wykop tak zrył mi banie, że jak przechodziłam teraz obok jakiejś białej laski ze śniadym dzieckiem, to jedyne co miałam w głowie to MOKEBE, PRZYPADKOWY MUXRZY-N i OREO XDDDD
#przypadkowymurzyn #rozowepaski #mokebe #zwiazki
#przypadkowymurzyn #rozowepaski #mokebe #zwiazki
PiotrFr +81
-Polacy sobie spokojnie mieszkają na Ukrainie, choć jeszcze dość niedawno ich tam wyrżnięto chyba ze 100 000 w ramach politycznych czystek etnicznych
-Ukraińcy sobie normalnie pracują u nas i nikt ich nie prześladuje, choć nam wybili kupę ludzi, patrz wyżej
W cywilizowanych społeczeństwach dominuje pogląd, że nie ma co winić bieżącego pokolenia za winy dziadków czy pradziadków. Dzisiejszy 20-letni Hans z Niemiec niewiele ma wspólnego z Heinrichem z 1943 który sypał cyklon B do komory gazowej z Polakami w Auschwitz. I żaden normalny człowiek nie będzie do tego Hansa startować z łapami za winy Heinricha. Lewica się z tym poglądem też zgadzała. Hans to Hans, tego Heinricha już dawno robaki w---------y i życie trwa dalej. Nie roztrząsamy przeszłości, patrzymy w przyszłość.
Dlaczego więc ślepo idące trendami social mediów lewactwo próbuje usprawiedliwiać tragiczne zachowanie Afro-amerykanów tym, że 200 (DWIEŚCIE) lat temu panowało niewolnictwo i byli wykorzystywani? Niewolnictwa już nie ma od naprawdę bardzo dawna, a prawdziwy rasizm się zakończył mniej więcej w latach '60 XX wieku (i to naciągając, w internecie można znaleźć zdjęcia z miejsc gdzie były oznaczenia segregacji po kolorze skóry i są to najczęściej zdjęcia z lat '20 i '30). Nie k---a, nie ma to sensu ani logiki. Oceniamy ich na podstawie ich bieżących czynów, a te niestety nie są powodem do dumy.
#usa #bekazlewactwa
Nigdy nie przypuszczałem, że jako osoba naprawdę daleko liberalna kiedykolwiek napisze post otagowany #bekazlewactwa. Do czego to doszło.
Ooo zostałem rasista xddd dla tolerancji zrobiłem o wiele więcej niż Ty... Chyba lubisz opierać się na stsreotypach tak jak rasiści ;)
To ma wiele sensu. Bo okazuje się, że biedny biały ma gorzej wyjść z biedy niż czarny bo nie dostanie się tak łatwo na studia. Czy w walce z nierównościami nie chodziło o to, by wyrwać ludzi z biedy? ;)
@Kleki_Petra: to jak Polacy po wojnie
Zapoznaj się z koncepcją współczesnego rasizmu, np. z "psychologii uprzedzeń" to się dowiesz,
@Kleki_Petra: xD co
No g---o, w 2004 mieliśmy PKB per capita na poziomie mniejszym niż połowa średniej unijnej, a w 2018 było to 70
@Kleki_Petra: no gowno wlasnie, do "nadgonienia" brakuje jeszcze jakichs 50 lat
@Kleki_Petra: to jakie konkretnie polskie firmy sie rozwinely na tyle, ze ciagna gospodarke? poza CD projektem to nie widze
nadgnić =/=
Nie jestem uprzedzony. Serio dla tolerancji na 99% zrobiłem więcej niż Ty ;)
Czym są brednie? Że bogaty czarny ma dodatkowe punkty za pochodzenie, a biedny biały już nie? No sprawiedliwe xD czyli powinniśmy brać pod uwagę kolor skóry a nie status ekonomiczny?
Jak rozumiem wg Ciebie jeśli policja częściej jeździ do bardziej niebezpiecznych dzielnic to siku kupa pierd? Czyli policja na Bałutach w Łodzi to rasiści bo policja częściej
Sprowadzałem czarnoskórych i Azjatów by robili wykłady dla polskiej młodzieży.
Rasizm definicja;
Inna sprawa, że jak się finansuje różne