Wpis z mikrobloga

@urojony_uzurpator: czy mi się tylko wydaje czy Ty myślisz że tak wielka firma upadnie od takiego bojkotu? oczywiście że nie ale te kilka mld strat pokaże im że klienci są nie zadowoleni i powinni coś zmienić bo dalej ich będą tracić.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 57
@Anty_Chryst: No, rzeczywiście, obroty tak spadły, że Gillette, a raczej Procter & Gamble, się nie pozbierało i upadło, na giełdzie polecieli na ryj. A nie, czekaj...

To mi przypomina jak tutaj na Wypoku niektórzy prawacy prorokowali, że Starbucks upada, bo lewacki i podejmuje lewackie decyzje, więc prawicowi inwestorzy się wycofują. A koniec końców wyszło, że nawet nie mieli jakoś wielkiego załamania.

Był też inny bojkot, marki Nike. Bo mieli czelność
PilariousD - @Anty_Chryst: No, rzeczywiście, obroty tak spadły, że Gillette, a raczej...

źródło: comment_1591145817ip9lxke3i32q9C5IGpF9fi.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@frems: po pierwsze to użyłeś słowa "pokaże" czyli czasu przyszłego, co sugeruje, że piszesz o CDP. No no przecież sytuacja z gillette miała już miejsce dosyć dawno.
Po drugie, masz chociaż jeden dowód, że strata był spowodowana przez tą reklamę? Są setki czynników, które mogły doprowadzić do straty. Ale czekam, może ci się uda mnie przekonać.
  • Odpowiedz