Aktywne Wpisy
wilk633 +122
#smokwawelski #krakow #zwiedzajzwykopem
Pamiętam jak za małolata byłem w krakowie na wycieczce szkolnej a jako że bardzo wtedy lubiłem czytać powieści fantasy to bardzo byłem podekscytowany żeby zobaczyć tego smoka wawelskiego którego nam dodatkowo hypeował wychowawca praktycznie przez całą podróż a jak przyszło co do czego i w końcu go zobaczyłem tego 'smoka' to reakcję miałem mniej więcej jak w obrazku
Pamiętam jak za małolata byłem w krakowie na wycieczce szkolnej a jako że bardzo wtedy lubiłem czytać powieści fantasy to bardzo byłem podekscytowany żeby zobaczyć tego smoka wawelskiego którego nam dodatkowo hypeował wychowawca praktycznie przez całą podróż a jak przyszło co do czego i w końcu go zobaczyłem tego 'smoka' to reakcję miałem mniej więcej jak w obrazku
Wrrronika +7
Kiedyś byłam w stanie pisać z ludźmi przez 6-7 godzin dziennie.
Na przerwach, po szkole, w trakcie odrabiania lekcji, a potem jeszcze przed snem rozmawiać przez kilka godzin, przez telefon.
Teraz mam problem nawet by odpisać swoim przyjaciołom.
Nie wiem z czego to wynika, ale chciałabym by wróciła mi energia i chęć do rozmów, bo zawsze to lubiłam. Głównie przez ciekawość do świata. Rozmowy z ludźmi pozwolily mi wyjsc z cynizmu i zrozumiec, ze
Na przerwach, po szkole, w trakcie odrabiania lekcji, a potem jeszcze przed snem rozmawiać przez kilka godzin, przez telefon.
Teraz mam problem nawet by odpisać swoim przyjaciołom.
Nie wiem z czego to wynika, ale chciałabym by wróciła mi energia i chęć do rozmów, bo zawsze to lubiłam. Głównie przez ciekawość do świata. Rozmowy z ludźmi pozwolily mi wyjsc z cynizmu i zrozumiec, ze
@Nupharizar: we Francji było dużo protestów i pomimo, że też r-------i tu i ówdzie to chyba w taki festiwal plądrowania się to nie zamieniło?
nie rozumiesz bo nie czytasz ze zrozumieniem "u nas" odnosiło się do marszu narodowego, a o sprzątających odnosiło się do USA, przychodzą i pomagają w ogarnianiu tego bajzlu
@vind: każdy niezależnie od koloru skóry może tak samo "skorzystać", więc? ¯\_(ツ)_/¯
@Skir02: w trakcie interwencji policja zabiła czarnego. Policjant tak przydusił kolanem na szyję, że czarny się udusił, także gniew i oburzenie ludu słuszne, bo to było przegięcie. Oczywiście wielkie protesty ale też bandy podludzi zaczęła palić losowe budynki i niszczyć oraz plądrować sklepy. Tak się składa, że te bandy to też niemal
K---a, wiadomo że się trafi ktoś czarny pośród sprzyjających, jak i wiadomo że się trafi jakiś biały śmieć pośród plądrujących. W każdej szklance wody, którą pijesz pewno trafi się choć jedna bakteria kawołowa. Co z tego?
Świat nie jest hehe czarno-biały ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@szpongiel: i każdy korzysta, częściej ci którzy mają większą szansę na zostanie kryminalistami, czyli ludzie wychowani w takich, patologicznych, środowiskach.
Powtórzę się ale niech Ci będzie, skoro to normalne, że podczas zamieszek "można skorzystać z zamieszania" i obrabować sklep, to czemu "korzystający" w znakomitej większości są jednego koloru skoro każdy przecież może "skorzystać" tak samo?
Tylko mi nie pisz, że gdzieś tam pośród setki plądrujących było dwóch białych, bo to właśnie nie będzie argument.
O, i tu jesteśmy krok bliżej sedna. Czyli pośród ludzi jakiego koloru mamy więcej patologii? Przynajmniej na dziś w USA. Bo jak powiesz, że wśród czarnych to jesteś samym Hitlerem ale takie są fakty. Może to nie przez kolor skóry tylko zaszłości historyczne. Co za różnica. Faktem jest, że tak jest
@Nupharizar: wiem, też chujnia sroga. Jednak niszczenie jeszcze można jakoś uznać za, niską ale jednak, formę protestu/rebelii wobec systemu. Plądrowanie to już czyste zezwierzęcenie z protestem nie mające nic wspólnego. Znaczy gdyby ci ludzie przymierali głodem i wynosili jedzenie... ale nie tego jesteśmy świadkami.
Poprawność polityczna zniszczy ten świat.
@Schwarzenberger: Różnica jest taka, że nikt nie powiedział,