@paki82: Ale wiesz, że alimenty nie muszą być na dziecko? Równie dobrze, po rozwodzie żona, której nie chce się pracować może wystąpić o takie od byłego męża bo jej się stopa życiowa obniżyła I nie ma już złotej karty na zakupy w drogich butikach. Może to taki przypadek? Dzieci mogło w ogóle nie być w tym związku.
@gryf222: taka sytuacja jest możliwa tylko jeśli to mąż był winny rozwodu. Odwrotna sytuacja, w której to mąż występuje o alimenty od żony, również jest dopuszczalna w prawie.
@gryf222: @paki82: a może żona porzuciła karierę, wyjechała na drugi koniec świata bo mąż miał tam możliwości, starali się o dziecko ale nie wyszło, a na koniec ona nie ma za co żyć, a on poszedł do innej, której dał radę zrobić dzieciaka?
Wykopki #!$%@? xD zawsze jedna, najgorsza wersja wydarzeń, którą można się dowartościować jakim to jest się super bo "panie na świecie to same pasożyty" xD
Równie dobrze, po rozwodzie żona, której nie chce się pracować może wystąpić o takie od byłego męża bo jej się stopa życiowa obniżyła I nie ma już złotej karty na zakupy w drogich butikach.
@gryf222: przecież bez orzeczenia o winie męża #!$%@? dostanie, po co powtarzacie te brednie
nie rób dzieciaków nie będzie problemu, #!$%@?ć tych co nie płacą, batem
@paki82: Niby zgoda, ale wiele kobiet celowo łapie facetów na dziecko bo mają świadomość, że i tak w razie czego ojciec albo domniemany ojciec będzie płacił alimenty. Mnie nawet jedna chciała złapać na dziecko, tj przespałem się z nią, ale nie mogłem skończyć, a potem okazało się, że jest brzemienna.
@justkilling @piwosz-neofita no właśnie taka sytuacja jest możliwa także w przypadku rozwodu za porozumieniem stron. Jedynie 100% wina żony nie daje jej prawa do alimentów ¯_(ツ)_/¯
@paki82: nadal może być problem. Nawet jak facet nie robi dzieciaka, i za pomocą testów genetycznych potrafi to wykazać, to dla sądu ważniejsze jest "dobro dziecka" i pomimo tego ma obowiązek płacić na niespokrewnione
Równie dobrze, po rozwodzie żona, której nie chce się pracować może wystąpić o takie od byłego męża bo jej się stopa życiowa obniżyła I nie ma już złotej karty na zakupy w drogich butikach.
@gryf222: W takiej sytuacji sąd nigdy nie przyznałby alimentów byłej małżonce.
Dzisiaj mija 20 rocznica przystąpienia Polski do UE. Unia realnie zmieniła moje życie. Nie wyobrażam sobie Polski poza UE. Zaplusuj, jesli się za mną zgadzasz.
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Komentarz usunięty przez moderatora
Może to taki przypadek?
Dzieci mogło w ogóle nie być w tym związku.
Komentarz usunięty przez autora
Wykopki #!$%@? xD zawsze jedna, najgorsza wersja wydarzeń, którą można się dowartościować jakim to jest się super bo "panie na świecie to same pasożyty" xD
Tylko jak
@gryf222: przecież bez orzeczenia o winie męża #!$%@? dostanie, po co powtarzacie te brednie
@paki82:
Niby zgoda, ale wiele kobiet celowo łapie facetów na dziecko bo mają świadomość, że i tak w razie czego ojciec albo domniemany ojciec będzie płacił alimenty.
Mnie nawet jedna chciała złapać na dziecko, tj przespałem się z nią, ale nie mogłem skończyć, a potem okazało się, że jest brzemienna.
@piwosz-neofita no właśnie taka sytuacja jest możliwa także w przypadku rozwodu za porozumieniem stron. Jedynie 100% wina żony nie daje jej prawa do alimentów ¯_(ツ)_/¯
@paki82: nadal może być problem. Nawet jak facet nie robi dzieciaka, i za pomocą testów genetycznych potrafi to wykazać, to dla sądu ważniejsze jest "dobro dziecka" i pomimo tego ma obowiązek płacić na niespokrewnione
@gryf222: W takiej sytuacji sąd nigdy nie przyznałby alimentów byłej małżonce.