Wpis z mikrobloga

• 2267
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 168
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@cadcadcad pieniadze? XD bierzesz pozyczki 5k i juz masz na miesiac czynszu i kaucje w dowolnym państwie eu (no moze poza Szwajcarią itp) za reszte żyjesz miesiac jak mnich. A po 2 miechach juz żyjesz na tamtejszym poziomie xD
Dzisiaj nawet jezyk nie jest problemem, bo wszedzie są Polacy
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 19
@cadcadcad: 1. Czyli bez kilkuset tysięcy nie pojedziesz? Ludzie się przeprowadzają i wcale nie mają od razu mieszkań, nie rozumiem tego argumentu. Wystarczy ci parę groszy na start, a nie kilkaset tysięcy na mieszkanie. 2. To jest dobry argument 3. Przeprowadzka to ryzyko, ale zawsze możesz szukać pracy w korporacjach tego typu, że rozmowę odbedziesz przez Skype, więc się da. Znam ludzi, którym się udało. Poza tym możesz zacząć pracę
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 26
@cadcadcad:

chcę sie przeprowadzic, ale nie mam pieniędzy na kupno mieszkania

Mam dla Ciebie złą wiadomość. Jeśli zamierzasz odkładać w Polsce pieniądze aż będzie Cię stać na zakup mieszkania #zagranico i zakładam, że nie mówimy o wsi w Mongolii, to raczej nigdy nie wyjedziesz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
opowiedz nam coś o sobie. Chce się dowiedzieć jak żyją ludzie którym odpowiada to państwo.

@A-K-G: Świetnie. Mam dobre zarobki, własne mieszkanie, pracę, którą lubią.
Coś jeszcze?
  • Odpowiedz
@A-K-G: napisałem Maturę i Technika (oba zdane). Od razu wyjechałem z kraju aby nie dorabiać Polskiej Gospodarki. Kocham Polskę ale ludzie lubią być pod butem a ja raczej nie chciał bym się tam znajdować. Pięknie się ustawiłem, lubię pracować to pozwalam sobie na prace 6 razy w tygodniu przez co mogę lekko odłożyć 800 funtów miesięcznie
  • Odpowiedz