@Hektorrr: Szczerze mówiąc to też tak się nastawiałem zwłaszcza biorąc pod uwagę jak bardzo Blazor jest promowany w rozwiązaniach. Trzeba brać co dają. :P Poprawią wydajność Xamarina i też będzie dało się żyć.
Trochę liczyłem na unifikację UI przy użyciu Blazora a nie Xamarina.
@Hektorrr: a to nie jest też w planach czasem? Jak interpretować to zdanie? (wziąłem z podlinkowanego artykułu)
MAUI will be available in all of those, and support both the existing MVVM and XAML patterns as well as future capabilities like Model-View-Update (MVU) with C#, or even Blazor.
@obserwator_z_prawem_interwencji: To prawda. jest w planach ale skoro Xamarinowa wersja zadebiutuje pod koniec przyszłego roku to wsparcie dla Blazora pewnie dopiero w 2022. Liczyłem, że przy okazji premiery .NET 5 dostaniemy już jakieś zunifikowane UI.
@Hektorrr: no dobra, czyli właśnie wyszedł Blazor, jest ta cała Avalonia, jest Uno, i teraz kolejne rzeczy planują robić? Strasznie nie podoba mi się ich HDD (hype driven development) opierający się na na ciągłym implementowaniu koła na nowo zamiast doprowadzić cokolwiek do końca i ciągnięciu 10 aktywnych pomysłów na to samo.
https://devblogs.microsoft.com/dotnet/introducing-net-multi-platform-app-ui/
Planowana premiera wraz .NET 6 czyli prawdopodobnie pod koniec przyszłego roku.
#csharp #dotnet #programowanie #dotnetcore #maui #wpf #xamarin #winforms #uwp
Trzeba brać co dają. :P Poprawią wydajność Xamarina i też będzie dało się żyć.
@Hektorrr: a to nie jest też w planach czasem? Jak interpretować to zdanie? (wziąłem z podlinkowanego artykułu)
To prawda. jest w planach ale skoro Xamarinowa wersja zadebiutuje pod koniec przyszłego roku to wsparcie dla Blazora pewnie dopiero w 2022.
Liczyłem, że przy okazji premiery .NET 5 dostaniemy już jakieś zunifikowane UI.
@Hektorrr: dokladnie tak. blazor + elektron obecnie, a nie kolejny silverlight w przebraniu
jak jeszcze raz bede musial napisac jakis konwerter do bindingu xamlowego to mnie p--------i jak boga kocham
@nietrolluje: XD