Aktywne Wpisy

kamil-tumuletz +180
„Polish jokes” to gotowy tytuł na dokument o tym, jak w Polsce przez trzy dekady wbijano ludziom do głowy, że trzeba się „cieszyć z roboty za grosze, bo inaczej gospodarka padnie”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
rales +771
ZAPLUSUJ TEN WPIS, A ZAWOŁAM CIĘ ZA 7 LAT
Tak aktualnie prezentuje się najdroższa 11. (wg transfermarkt) zawodników mających nie więcej niż 18 lat.
Zobaczymy za 7 lat, gdy chłopaki będą mieli po 25 lat, ilu zrobiło wielką karierę, z ilu wyrosły Bojany, a ilu przepadło w zawodowym futbolu.
Trochę
Tak aktualnie prezentuje się najdroższa 11. (wg transfermarkt) zawodników mających nie więcej niż 18 lat.
Zobaczymy za 7 lat, gdy chłopaki będą mieli po 25 lat, ilu zrobiło wielką karierę, z ilu wyrosły Bojany, a ilu przepadło w zawodowym futbolu.
Trochę
źródło: Screenshot(16)
Pobierz

Podczas gdy wiele konferencji w 2020 r. Zostało przekształconych w wirtualne wydarzenia w wyniku koronawirusa, Fundacja X.Org ma nadzieję, że we wrześniu nadal będą mogli organizować swoje fizyczne wydarzenie zgodnie z planem w Polsce i organizowane przez miejscowy personel Intel Poland
https://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=XDC2020-CFP-Poland-Issued
#gdansk #programowanie #programista15k #xorg #wayland #linux #informatyka #pc #komputery #ciekawostki #polska #mesa #3d #interface #2d #grafikakomputerowa #intel #opensource
źródło: comment_15896528652pk7pDYMD1Odsmvmp6Dusz.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
Słyszałem, że to jeden cep się tylko oburzył o to LGBT
@Linux_Zamiast_Windows: Niech to już padnie, Wayland czeka
Ale po co to skłócać. Developerzy Wayland też będą. To nie jest wojna, jakaś to są różne rozwiązania, różne drogi...
To tak jakbyś miał miał na osiedlu dłuższą ścieżkę z asfaltu, a obok trochę szybszą ale wydeptaną przez ludzi. To zawsze część ludzi będzie chodziło jedną a
https://404.g-net.pl/2019/10/wayland/