Wpis z mikrobloga

jak to jest z ta kwarantanna? z tego co czytam zdania sa podzielone,jedni pisza ze mozna wrocic do kraju i nie obowiazuje kwarantanna wystarczy pokazac meldunek w niemczech lub umowe o prace a inni pisza ze nie prawda. Jest ktos kto w ostatnich dniach przyjechal do pl i nie ma kwarantanny? Chyba napisze do MSW wysle scan umowy i spytam czy z tym przejade ;/ bo juz piedolca idzie dostac
#kwarantanna #niemcy
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@slimek16 jadę we wtorek co prawda, jakiej 500-600 km w głąb polski. Umowa i świstek z pracy starcza. Ludzue odemnie z pracy od otwarcia granic już na urlopy walą. Gość w zeszłym tygodniu był w Gdańsku. Granicznik spojrzał na papier od pracodawcy i tyle. Wszystkie flixbusy i tym podobne odsyłają do MSW a tam albo się nie dodzwonisz albo dowiesz się że możesz, bądź to zależne od funkcjonariusza straży.
  • Odpowiedz
  • 0
@slimek16 meldunek nic nie daje. Musisz pracować w Niemczech. Dzwoniłem się dowiadywać, bo mieszkam w de, a pracuje w nl. I po przyjeździe musiałbym odbyć 14 dni kwarantanny
  • Odpowiedz
  • 0
@slimek16 Ja pokazałem umowę o pracę i polecenie wyjazdu służbowego wydane przez pracodawcę i bez problemu i bez kwarantanny. Wracałem z Niemiec
  • Odpowiedz