Aktywne Wpisy

frezja_w_doniczce +410
źródło: FB_IMG_1758948460596
Pobierz
now_ +557
Dzisiaj zaczynam chemioterapię przed przeszczepem szpiku. Jest stres. Trzymajcie kciuki mireczki i kto może niech wspomoże modlitwą (⇀‸↼‶)
#mirkomodlitwa #nowotwory
#mirkomodlitwa #nowotwory
źródło: 1000019515
Pobierz

@Marian_Destruktor: @Baerok: ok, ale trzeba było jakoś dostosować przekaz, bo codzienne krzyki o końcu demokracji były słabe. Zwłaszcza gdy przeciętny Polak po pół roku widział, że na skutek przejęcia np. TK wcale nie było takiej tragedii widocznej dla niego gołym okiem. Po prostu wyszedł słomiany zapał i dzisiejsza sytuacja, która jest cholernie groźna, przez
Otóż nie. Dzisiejsza sytuacja "nie robi na większości ludzi wrażenia" dzięki jednemu z głównych podpunktów planu pisu, czyli zrobienia z mediów publicznych propagandowej szczujni.
Ja tam jestem zwolennikiem teorii, że lepiej zapobiegać niż leczyć, a obecna sytuacja to w prostej linii rezultat przejęcia TK. Krzyki były więc w pełni uzasadnione.
@Marian_Destruktor: Oj, jednak to trochę inna sytuacja. Choć IMO w przypadku globalnego ocieplenia
@rorf46: Dokładnie tak samo jest z GO. Nawet teraz (pomimo tego, że jest już mowa o ograniczeniu skutków czyli zmniejszeniu tempa przyrostu, a nie cofnięcia efektu) całe stado w
Nie rozumiecie, że jak na początku się wystrzelał przekaz o końcu demokracji, to już później nie było pola manewru, by zaostrzać przekaz? Można było tylko po raz 2,3, 15 mówić o końcu demokracji, co raczej nie przysparzało wiarygodności. Dlatego ja wcześniej byłem oburzony, ale nie krzyczałem o końcu demokracji, dopiero teraz realnie to widmo zajrzało
@rorf46: Rozumiem, rozumiem, protestować jakoś tak po cichu, nie za głośno, bo "przeciętny Polak" (nie mający przedtem pojęcia o istnieniu TK, KRS, czy SN i zapewne pierwszy raz słyszący o tych instytucjach przez te, jak elegancko