Wpis z mikrobloga

@ulath: Nie aż tak to nie XD nie wiem dokładnie co złe robię ale tak 1 na 10-15 chlebów jakie robię jest popsuty po prostu czasem lubię zmodyfikować trochę przepis i dodać trochę innej maki trochę mniej lub więcej wody i patrzę co wychodzi
Robienie wina też jest banalnie - wg jutuba. No i w sumie większej filozofii nie ma. Jednakże! Moje pierwsze wino (jabłkowe) nastawione w kwietniu 2018 które jest już w butelkach smakuje trochę jak benzyna. Nie wiem co w tym jest, ale jak raz wypiłem pół butelki wieczorem, to potem miałem tak realistyczny sen jak nigdy... Nie wiem co tam nafermentowało, ale jabol mózgojeb pierwsza klasa. No i trzeba wypić...
@Nie_masz_racj_idioto: Nah. Ludzie przesadzają. Pierwsze chleby nie wychodzą, ale jak wyjdzie jeden, to potem wszystko staje się dużo prostsze. Na drożdżach dawno nie piekłem, ale na zakwasie chyba z 8 chlebów musiałem upiec, żebym zaczął być z nich w końcu zadowolony. Poza tym, mocno polecam spróbować piec w naczyniu żaroodpornym. Robisz ciasto jak z każdego przepisu i 40 minut pod przykryciem i 20 minut bez przykrycia. Działa super, bo wilgotność jest