Mirki z #elektronika #arduino lub podobne! Pytanie, czym byście zasilili takie dwa układy. Zakładam że będę miał zasilacz 5V ok. 2A, i chcę zasilić podane układy jak powyżej. Czym obniżyć napięcie dla modułu który potrzebuje 4V? Mam stabilizator LM317, ale po podłączeniu nic się nie dzieje - wydaje mi się że to wynika z tego że jest zbyt mała różnica między napięciem wejściowym, i wyjściowym.
Co musiałbym kupić, jak to zasilić? Może jakiś inny stabilizator, jak tak to jaki? Dodam że nie chciałbym korzystać z przetwornic i innych kupnych rozwiązań, bo planuję zrobić z tego płytkę drukowaną, i nie chcę aby to była tak zwana "kanapka". Chciałbym "zasilanie" zaimplementować bezpośrednio w płytkę drukowaną.
Pytanie, czym byście zasilili takie dwa układy.
Zakładam że będę miał zasilacz 5V ok. 2A, i chcę zasilić podane układy jak powyżej.
Czym obniżyć napięcie dla modułu który potrzebuje 4V? Mam stabilizator LM317, ale po podłączeniu nic się nie dzieje - wydaje mi się że to wynika z tego że jest zbyt mała różnica między napięciem wejściowym, i wyjściowym.
Co musiałbym kupić, jak to zasilić? Może jakiś inny stabilizator, jak tak to jaki? Dodam że nie chciałbym korzystać z przetwornic i innych kupnych rozwiązań, bo planuję zrobić z tego płytkę drukowaną, i nie chcę aby to była tak zwana "kanapka". Chciałbym "zasilanie" zaimplementować bezpośrednio w płytkę drukowaną.
Pomoże ktoś? (。◕‿‿◕。)
#elektronika #diy #arduino #majsterkowanie
źródło: comment_1588757077GFodkkrHhe25gJu4bSlyZN.jpg
Pobierz#heheszki
źródło: comment_1588767381qGNAIxuhlX1bKbkG6aeSea.jpg
Pobierz@blagren: Dioda w TO220 spokojnie sobie poradzi z 1.4W