Aktywne Wpisy
Solipsyzm +424
Też macie tego typu wysyp rzeczy z AI na #facebook?
Nie nadążam już nawet tego blokować, wszystkie z tysiącami lajków i komentarzy, chociaż podejrzewam że większość to boty. Mam wrażenie że teoria martwego internetu jest coraz bardziej wiarygodna.
#technologia #fb #ai #sztucznainteligencja
Nie nadążam już nawet tego blokować, wszystkie z tysiącami lajków i komentarzy, chociaż podejrzewam że większość to boty. Mam wrażenie że teoria martwego internetu jest coraz bardziej wiarygodna.
#technologia #fb #ai #sztucznainteligencja
ClaudeSpeed +9
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Moje wydatki:
- Rata za #mieszkaniedeweloperskie na strzeżonym osiedlu - 2.5k
- Leasing Skody Octavii RS - 3k (moi koledzy z #korpo jeżdżą podobnymi wozami, a ja nie chciałem być gorszy)
- Jedzenie, zakupy - 0.5k
- Rozrywki - 0.2k
Zarabiam bardzo dużo, bo niecałe 6.3k na rękę, ale i tak gdzieś brakuje mi tych pieniędzy... No bo za co ja mam teraz pojechać na wakacje? Na większe zarobki na moim managerskim stanowisku już nie można liczyć.
#pracbaza #korposwiat #zarobki #gospodarka #koronawirus
Czy za dużo wydaję?
Komentarz usunięty przez moderatora
Zarzutka czy nie, jestem w stanie w to uwierzyć patrząc na swoją sytuację.
2k - wynajem mieszkania (mam super cenę, normalnie płaciłbym za takie koło 4k)
2k - leasing za Superba
2k - Różne raty,
Odejmij od tego 25%, bo to leasing na działalność. Zwrot kosztów uwzględniłem w dochodach. Auto warte 100k brutto, 47 rat po 1500 zł + 10k pierwszej wpłaty i wychodzi 80k za nową, wygodną furę, która po leasingu mogę sprzedać za 50-60k, wychodzi amortyzacja roczna na poziomie 5-7k. Dużo jeżdżę autostradami i niestety gruzik typu golf V się do tego nie nadaje.
@vincent38:
Przeczytałeś chociaż dalej dlaczego tak się stało czy serio uważasz, że rodzina mająca 20k miesięcznie do dyspozycji powinna mieszkać w kawalerce na zadupiu, jeździć tramwajem albo pełnoletnim szrotem i jeść z promocji w lidlu? 7k na wydatki, 4k na życie i przyjemności i 9k oszczędności na miesiąc to zły wynik?
@stormkiss:
@vincent38:
No niestety, kto by się tego spodziewał po 12 latach wspólnego klepania biedy i 3 latach w miarę dobrego życia, do tego byliśmy parą od początku liceum. Całe szczęście wszystko prócz leasingu kończy się max do lutego 2021 a leasing w 2022 to może wtedy trochę odetchnę.
Pozatym bait bo rata gownianej skody nie bylaby 3k no chyba ze masz wykup ustawiony na kilkadziesiat tys..
Pozatym juz nie wspominajac ze przy pensji 6k
No i co warto bylo tyle wydac na skude jak i tak pewnie nie wykupisz a nowego leasingu juz przy obecnej sytuacji nie bedzie sensu brac....
Zeby to jeszcze bylo jakies Bmw... a tu korwa auto pet, nuda do kwadratu
@Turboworks:
Nuda nie nuda, dupę wozi wygodnie i niezawodnie bo taka była potrzeba. Chociaż prawda to, że na obecne jeżdżenie wolałbym 10-12 letnie CL216 a gdybym wyprowadził się z powrotem w rodzinne strony i nie musiał tyle jeździć autostradami to moim marzeniem na daily "w koło komina" jest odrestaurowana tojka MR2 AW11. Uwielbiam grzebać przy autach, całe szczęście krótko po moim superbie