Aktywne Wpisy

1-1-1-1 +89
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Shyvana +9
Pytanie statystyczne.
Co uczestnicy myślą o prezencie w postaci klocków lego powiązanych z zainteresowaniem danej osoby, gdy niekoniecznie wspominała ona o tym, że lubi klocki. Np zestaw Lego z Władcy pierscieni dla fana władcy pierścieni. Albo zestaw Lego kwiatki dla fanki roślinek.
To spoko personalizacja czy nie? Często dostajemy takie pytanie na pw, czy taki prezent byłby ok.
Wołam najaktywniejszych na tagu
Co uczestnicy myślą o prezencie w postaci klocków lego powiązanych z zainteresowaniem danej osoby, gdy niekoniecznie wspominała ona o tym, że lubi klocki. Np zestaw Lego z Władcy pierscieni dla fana władcy pierścieni. Albo zestaw Lego kwiatki dla fanki roślinek.
To spoko personalizacja czy nie? Często dostajemy takie pytanie na pw, czy taki prezent byłby ok.
Wołam najaktywniejszych na tagu

I znowu pytanie egzystencjonalne, z cyklu problemów pierwszego świata.
Mam na NAS kilkadziesiąt katalogów z muzyką w MP3, zachciało mi sie posłuchać jednego z nich i nie znalazłem żadnego programu który byłby mi tę muzyke odegrał bez kopiowania na lokalny dysk twardy.
Czego szukam?
Jakiegoś prostego graficznie programu który oganął by odtworzenie z lokalizacji innej niż dysk lokalny, coś na podobieństwo Winampa lub AIMPa. Istniej cos takiego?
możesz sprawdzić adres u góry?
próbowałeś czegoś takiego smb://10.10.adres.ip.serwera.1/music/Republika ??
Jak wpisuję/kopiuję ten adres do otworzenia to znowu mam komunikat iż to nie jest katalog.
https://www.dedoimedo.com/computers/vlc-remote-files.html
chyba że używasz innego programu niż VLC?
@Wiskoler_double:
Takimi rzeczami się to robi:
sudo apt-get install cifs-utilsmkdir /home/user/mnt/sudo mount -t cifs //nsa325-v2/music/Republika -o username=USER,password=PASS /home/user/mnt/