Aktywne Wpisy
dzieju41 +5
O cie hui zabukowałem wczasy na Cyprze, będę wynajmował samochód a tam ruch lewostronny. Nigdy tak nie jeździłem. Jakieś porady dla kierowcy.
#cypr #podrozujzwykopem #ruchlewostronny #samochody #pytaniedoeksperta
#cypr #podrozujzwykopem #ruchlewostronny #samochody #pytaniedoeksperta
cffelson +40
Ciągle się trzęsę i nie mogę tego zdzierżyć. Wszystko mnie mierzi. Moja dziewczyna studiuje medycynę na piątym roku na warszawskim WUMie. Mieszka razem z dwiema koleżankami w mieszkaniu na Mokotowie. Jakieś pół godziny temu wróciły razem ze szpitala by odpocząć po nocnej zmianie. Jakieś 10 minut po przyjściu moja dziewczyna usłyszała dziwne hałasy na klatce. Ktoś wsunął taką kartkę pod drzwiami. Teraz dziewczyny boją się wyjść bo może je spotkać jakaś krzywda. Jadę do nich dzisiaj na noc, bo inaczej nie zasną. Pomożecie mi to nagłośnić? Co z tym zrobić?
To prawda, że od prawie 1,5 miesiące siedzimy w domu na elearingu.
Op może baituje, może nie, jednak pamiętam na samym początku pandemii WUM ogłaszał na facebooku nabór na wolontariuszy do pomocy przy pandemii.
Nie wiem tylko w jakim charakterze miał być ten wolontariat (czy praca przy pacjentach, czy jakieś call center dla potencjalnych chorych), bo tak dokładnie się tym nie interesowałem, więc
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Komentarz usunięty przez autora
Trzeba czekać co w końcu Ministerstwo Zdrowia powie.
@Sauron_Wladca_Ciemnosci: Tego tak jak pisałem w przypadku WUM nie jestem dokładnie pewny.
A co do zaliczeń wolontariatu jako praktyk, to na WUMie nie jest to jeszcze dokładnie zdefiniowane. Z tego co wiem pojawił się pomysł, aby zaliczać wolontariat jako praktyki, a w innych przypadkach po prostu przenieść praktyki z tego roku na rok następny (2 razy więcej praktyk w kolejnym roku), ale nie
@Furox: Na UMB mieliśmy mieć praktyki w ZRM a raczej nie sądzę, że po tej epidemii nas przyjmą z otwartymi ramionami. Będzie śmiech przez łzy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
I jak taka sytuacja się pojawi to będzie masakra. Pomijając ZRM to jeszcze oddziały, na które też nie ma info żadnego.
Komentarz usunięty przez moderatora
Jeszcze Gowin prawie dwa miesiące temu mówił to samo co mówią teraz - nie wiadomo, nie od nas zależy.
Rozumiem sytuację ale czy tak ciężko konkrety jakieś podać xd
Dodatkowo ostatnio mieliśmy jeszcze kampanie wyborczą na rektora (będzie nowy rektor w następnym roku akademickim, obecny przegrał) i miałem wrażenie, że rektor miał trochę #!$%@? na studentów, bo zarządzenie o przedłużeniu odwołania zajęć wydał na kilka dni przed terminem o którym mówiło poprzednie zarządzenie (30 kwietnia). Poprzednio wydawał zarządzenia w tej sprawie z większym wyprzedzeniem.
@Furox nie no chłopaki mam parę znajomych na wumie z 5 roku i WUM a moja uczelnia to niebo a ziemia xD u nas władze uczelni od lat robią zawody w maksymalnym #!$%@? któregoś rocznika xD