Wpis z mikrobloga

Miraski, mam problem z #soundbar #jbl bar 3.1.
Od jakiegoś tygodnia subwoofer zaczął dziwnie "stukać/pukać/pykać" wydaje co jakiś czas dziwne dźwięki podobne do tych jakby się włączał i wyłączał bardzo szybko przez 1 sekundę. Myślałem, ze to wina netflixa bo oglądając film zaczął wydawać te dźwięki, ale jak cofnąłem do momentu pukania już nie stukał więc dźwięki wydaje nieregularnie. No i nie wiem co robić. Może ktoś ma jakiś pomysł czego to może być wina?
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Friz_PL: Mam tak gdy źródło dźwięku nie wysyła żadnego sygnału do sprzętu to soundbar się wyłącza. Ostatnio zauważyłem, ze subwoofer zaczął „pykać” gdy tv był włączony, ale nic nie odtwarzał.
  • Odpowiedz
@Daalecki: Poczytałem o tym trochę w internecie. Może to być tryb oszczędzania energii. Gdy słuchawki są cicho, nie wychwytują dźwięku po prostu się wyłączają i wtedy słychać pstryknięcie, aczkolwiek nie wiem jak tego się pozbyć bo wtedy słuchawki czy głośnik wchodzą w stan oszczędzania energii.
  • Odpowiedz
@Daalecki: Odkopałem temat, liczę, że autor postu jeszcze tu jest i mi poradzi. Mam ten problem aktualnie. Cos temu zaradziłeś? Na zagranicznych forach problemem byl zbyt blisko położony router wifi, przez co sie tam gryzł. Muszę sprobowac jak wrócę z roboty, bo rzeczywiscie są położone obok siebie.
  • Odpowiedz
  • 0
@Zi3lunyNawaluny: Czesc! Niestety wyprowadziłem się z kraju i soundbar został u rodziców. Z tego co mi mówili to u nich nic nie stuka. To o czym piszesz ma sens bo u mnie router stał na subooferze. Daj znać czy Ci się udało. Pozdro!
  • Odpowiedz