@Endrius: Są sposoby. Ja mam i noszę. Zależy to od ułożenia okularów i typu maski. Na wielowarstwowej, ogromnej było ciężko. Zupełnie jak na PPF2 - paruje jak p------e chyba że nosisz okulary na czubku/połowie nosa - wtedy działa elegancko. Teraz przyszły KN95 od chińczyka (te z takim dziobem ze tak powiem) i okulary nie parują prawie w ogóle, mimo że są ułożone na nosie normalnie albo niewiele przed maską.
@atrax15: Tak, nic nie dają. I dlatego dziesiątki azjatów je noszą, wszyscy sąsiedzi dookoła Polski też. I dlatego że nic nie dają rozprzestrzenianie się wirusów spada a możliwość zarażenia razem z tym (co nie znaczy że spada do zera). Cały świat sie myli, tylko nie oświecone randomy z wypoku X-D.
@lodowka_z_piwnicy zawsze to jest jakiś problem z tymi okularami. Jak maska nową to jeszcze można drucikiem.dopasowac do nosa. Ale jak już ponoszę to lipa
@Endrius: W moim przypadku pomogło podciąganie maski bardzo wysoko, praktycznie tak że otwarte powieki dolne się opierają o górę maski. Trochę nieintuicyjne ale działa.
@medykydem: oj taaaak. Jakie to jest w---------e. Sam się męczysz, aby nie ściągać tego, a przygłupy noszą jak chcą. Całą zsuniętą, brak zasłoniętego nosa. Ogólnie masakra
@medykydem: Mam atopowe zapalenie skóry i przy obecnych temperaturach po kilkunastu minutach w masce piecze mnie cała morda tak, że jedyne o czym myślę, to zerwanie z siebie tego. Jak nikogo nie ma w promieniu kilkunastu metrów to też zsuwam na szyję, inaczej jebla idzie dostać ( ͡°ʖ̯͡°)
źródło: comment_158765440760R38JiWNin6eD5ysoKZbm.jpg
PobierzG---o wiecie, okulary parują :p
Na wielowarstwowej, ogromnej było ciężko. Zupełnie jak na PPF2 - paruje jak p------e chyba że nosisz okulary na czubku/połowie nosa - wtedy działa elegancko.
Teraz przyszły KN95 od chińczyka (te z takim dziobem ze tak powiem) i okulary nie parują prawie w ogóle, mimo że są ułożone na nosie normalnie albo niewiele przed maską.
@plazma dokładnie!
Cały świat sie myli, tylko nie oświecone randomy z wypoku X-D.