Wpis z mikrobloga

Czemu wy macie takie problemy z płaceniem? :D Naprawdę dobija mnie poziom wiedzy polaków o płatnościach przez internet. Założyć i załadować konto na paypal to jest chwila roboty a i tak jest najbardziej uciążliwą opcją ;] Wystarczy karta PŁATNICZA (jakakolwiek visa czy mastercard, skąd wam się wzięło że musi być kredytowa?), wpisujemy dane i mamy zapłacone w ciągu sekundy. I nie, nikt was nie okradnie. Strach polaków przed kartami to już w ogóle temat na dłuższą dyskusje :D Ja w ogóle zapłaciłem z Google Wallet bo i tak mam tam dodaną kartę w celu płacenia w sklepie play (ale jestem głupi, na chomikuj za darmo!).

A teraz przestańcie płakać o klucze i idźcie sobie kupić za te 3 złote. No chyba że nawet konta w banku nie macie, ale to nie wiem jak wy żyjecie na tym świecie :D

#humblebundle #boldupy
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Calosija: Mnie zbanowali na PayPalu za nic :P Założyłem, żeby zapłacić własnie za HB, ale mieli wtedy jakieś problemy z płatnościami i PP uznał to za podejrzaną operację. Żeby potwierdzić tożsamość kazali mi dodać kartę płatniczą do konta, a jak to zrobiłem zarządali... skanów rachunków na moje dane i adres. Stwierdziłem, że nie chce mi się z nimi męczyć.
  • Odpowiedz
@Calosija: No ja nie kupowałem niczego jeszcze na Amazonie, ale na mikro niektórzy sie kiedyś żalili, że musieli załatwiać sobie jakąś wirtualną kartę kredytową, bo płatnicza nie wchodziła
  • Odpowiedz
@scalaczek @Calosija Mi w PeKaO S.A. nie działa Master Card Debit prawie w ogóle w internecie :( Najgorsze, że nie da się Google Play zapłacić, bo PayPala można przelewem zasilić. Jest jakieś głupie pseudo zabezpieczenie, że za każdym razem trzeba wysyłać kod CVV, a Google tylko raz dla potwierdzenia przekazuje i potem przestaje. A w banku siedzę tylko dlatego, że przelew od taty idzie w pół minuty :) (tak, jestem
  • Odpowiedz
@baczus: musisz w systemie włączyć transakcje kartą przez internet i/lub zmienić limit transakcji MOTOEC czyli tych, gdzie podajesz sam numer, datę, nazwisko i cvv z karty.
  • Odpowiedz