Wpis z mikrobloga

@SkrytyZolw: Ja myślę, że to od zawsze tak działało i nie jest to zasługa tylko tej władzy. Pandemia wirusa tylko uwypukla tę patologię. Państwo do zbierania podatków, karania maluczkich jest pierwsze, ale jak już coś dla obywatela zrobić to niekoniecznie.. Gdyby się najzwyczajniej odpieprzyło od ludzi, wszystkim byłoby lepiej
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 115
@fenis: Ja sobie nie przypominam, żeby za poprzednich władz po 89 jakiś minister sprawiedliwości kontrolował władzę sądowniczą albo prowadził prywatne krucjaty wobec zawodów medycznych.
  • Odpowiedz
@svickova: Ale ja się nie odnoszę do pojedynczych kwestii. Siedzę na wykopie 8 lat i pamiętam co się tu działo za poprzednich rządów. Teraz są inne, a nadal wrze. Za jakiś czas pewnie znowu władza się zmieni i będzie to samo. Zresztą ciężko mi wartościować, czy nagonka na medyków jest bardziej poważna od wjazdu służb do redakcji celem konfiskaty laptopów. Więc jak to powiedział Einstein: "Szaleństwem jest robić wciąż to
  • Odpowiedz
Państwo to jest system, kraj to jest ziemia i historia, nie wolno tego mylić.

@Skogyr: Czy stosując tę definicję można mówić, że Bawaria to kraj, ale nie państwo, zaś Niemcy to państwo, ale nie kraj? Podobnie przy innych państwach federacyjnych
  • Odpowiedz
@Walther00: nie w tym rzecz, Polska to jest kraj jako ziemia, te granice, kultura, dla mnie tradycja przedchrześcijańska.
Polska a konkretnie Iii czy Kaczorowa IV RP to państwo okupant tego kraju. A czy dobry czy nie to już indywidualna ocena każdego Polaka.
Innymi słowy jeśli narzekasz na system, na rządzących, ponieważ gdzieś w odmętach historii naród nam umarł i ostała się zbieranina ludzi, to i na ludzi tu mieszkających, to
  • Odpowiedz
@SkrytyZolw: #radziwilchuj jak został ministrem, to pierwszą z rzeczy, które zrobił, to było dofinansowanie i ułatwienie procedur NZOZom, gdzie sam ma swój NZOZ. To straszna menda, bo w szpitalach na stanie masz tylko szmaciane fartuszki, a ten nagle się bawi w pobór...
  • Odpowiedz
Jeśli to nie jest stalinizm w czystej postaci to co nim jest?

@Icon_of_sin: no świetnie, ale wiesz, kto ustalił prawo na podstawie którego te osoby zostają skierowane do pracy? Nie? No to sprawdź, zdziwisz się.

A dobra, nie sprawdzaj - ten przymus pracy uchwaliła w 2008 obecna opozycja, która teraz najgłośniej krzyczy, że to stalinizm i łamanie praw obywatela.

I tak właśnie kończy się wymiana jednej bandy na drugą.
  • Odpowiedz