Wpis z mikrobloga

@suqmadiq2ama: odrzuciłem latanie w Rift-S bo czułem się jakbym miał wadę wzroku. VR spoko ale jeszcze nie teraz. Za kilka lat, w lepszych rozdzielczościach. Kiedyś na tagu opisywałem swoje odczucia z VR w X-Plane.
  • Odpowiedz
@suqmadiq2ama: i do tego zmierzam... skoro Rift-S się nie nadaje do latania (czyt. dedykowane urządzenie do VR) tym bardziej nie będą się do tego nadawały telefony i inne wynalazki.
  • Odpowiedz
@M82A1: Według mnie gogle VR maja jeszcze za małe rozdzielczości. Wszystko jest rozmyte jakbym miał jakaś wadę wzroku. Szczegóły które bym zobaczył zarówno w rzeczywistości i na wyswietlaczu 2d w VR są często rozmazane.
  • Odpowiedz
  • 0
@newerty no kwestia karty graficznej jest bardzo ważne jak weźmiesz reverba HP to obraz jest jak żyleta tylko kompy nie pociągną. Rift S jak weźmiesz np w DCS piksele na 1.5 to będzie wyraźnie napisy w kokpicie z daleka widać
  • Odpowiedz
wyraźnie napisy w kokpicie

@M82A1: ja nie mówię o napisach w kokpicie które są oddalone od wirtualnych oczu o pół metra a o obiektach oddalonych o 50-100 metrów i więcej. Owszem obiekty które są blisko oczu są wyraźne ale wszystko co jest odrobinę dalej zmienia się w bezkształtną masę wprost proporcjonalnie do zwiększającej się odległości.

napisy w kokpicie z daleka widać

Co znaczy w twoim mniemaniu 'z daleka'? Określasz coś
  • Odpowiedz