Aktywne Wpisy
wysokiewiczplum +26
Co mają w głowie faceci około 173 wzrostu robiący dzieci ze swoimi kobietami o wzroście 154?
Fajnie, że wam jeszcze udało się znaleźć te drugą połówkę, całkowicie szczerze życzę wam powodzenia.
Ale nie macie gdzieś z tyłu głowy "prawdopodobnie zsyłam na świat osobę, która będzie miała gigantyczne problemy w życiu"
Staram się być delikatny, ale przecież to jak zapewnienie dalszego dopływu użytkowników świętego tagu.
Jak przy aktualnej wiedzy i obserwacji świata można kompletnie bezrefleksyjnie robić coś
Fajnie, że wam jeszcze udało się znaleźć te drugą połówkę, całkowicie szczerze życzę wam powodzenia.
Ale nie macie gdzieś z tyłu głowy "prawdopodobnie zsyłam na świat osobę, która będzie miała gigantyczne problemy w życiu"
Staram się być delikatny, ale przecież to jak zapewnienie dalszego dopływu użytkowników świętego tagu.
Jak przy aktualnej wiedzy i obserwacji świata można kompletnie bezrefleksyjnie robić coś

Skallagrimsson +330
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

![Jak usprawniam i optymalizuję Linuxa? [Linux Mint 22.2]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/b5d6c7d19d25a36ca5aee165c3a0d41bd0a2157e138c7cf501356ebdf6b44eb6,q80.jpg)

Da się wrzuć do jeden elektrowni i miał i wungiel? Czy lepiej tylko jeden rodzaj paliwa?
Ewentualnie jak wy to macie w midgame rozwinięte, bo dwa MW przestają mi wystarczać..
#satisfactory
I tak, opłaca się wrzucać shardy. I to w sumie dotyczy chyba każdej wiertnicy czy ekstraktora ropy.
No to wystarczą krótkie obliczenia.
Weźmy na przykład złoże normal, z wiertnicą kl. 2, daje to 120 węgla/min, czyli 8 generatorów, czyli 600 MW. Po odjęciu zużycia prądu przez 3 ekstraktory wody i samą wiertnicę zostaje nam 528 MW. Dodanie 3 shardów do wiertnicy podnosi zużycie prądu do 52 MW, ale wydobycie do 300 węgla/min. Produkujemy wtedy już 1500MW z 20 generatorów (i 8 ekstraktorów wody), a po odjęciu