Wpis z mikrobloga

Plusujcie chlebek na zakwasie. To mój czwarty, jak dotąd chyba najlepszy. Hydration lvl ok 75%. Błędy jakie popełniłem tym razem to
- za duża temperatura, najpierw 230, potem 210, jak dawałem 210/190 to skórka nie była taka twarda
- mogłem mu dać jeszcze z 30min na wyrośnięcie, po wyjęciu z lodówki (po nocnym leżakowaniu) i uformowaniu i tak dostał prawie 3h ale mógł jeszcze trochę poleżeć przed włożeniem do pieca

Poza tym w smaku i strukturze zajebisty. Jak tylko wyjmuje z pieca i chwile ostygnie to w 10min znika pół bochenka ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#bojowkapiekarska #gotujzwykopem

Lepsze niż ciasta @Hannahalla ( ͡° ͜ʖ ͡°)-
źródło: comment_1586509044sxhFhvr80beL3eXOLb5Wyi.jpg
  • 1