Data ostatniej aktualizacji znajduje się jak zawsze w prawych rogach przy danych podprzedziałach. Jak ktoś czeka na laptopy z nowymi ryzenami(4XXXh i 4XXXu), 10 mobilną serią intela(Comet Lake-H), radeony 5500M, 5600M, 5700M, karty 1650 Gdd6r, 1650 Ti, 2070 Super, 2080 Super w mobilnych i wersjach max-Q od Nvidii oficjalnie mają pojawić się na polskim rynku w maju, zobaczymy jeszcze jak z realną dostępnością. Spodziewałbym się raczej wyższych cen niż obecne m.in. z powodu słabej złotówki, podatku od nowości, który zawsze występuje w Polsce i problemach z transportem sprzętu do Europy.
Jak ktoś poluje na promocje to w ostatnich tygodniach przeceniają laptopy w x-komie, RTV EURO AGD, OleOle czasem też idzie coś złapać w avans czy mediamarkcie. Sytuacja jest dynamiczna, więc dużo zmieniam na listach, więc żebyście się nie dziwili, że wczoraj taki laptop był, a dzisiaj już nie, bo z jednej strony jesteśmy na progu nowych generacji laptopów z drugiej w związku z tym, że Ministerstwo Cyfryzacji ogłosiło 180 mln zł na dotacje na laptopy dla uczniów i nauczycieli oraz pracą zdalną wielu osób sporo z tego szybko schodzi, a sklepy i hurtownicy też wykorzystują zwiększony popyt co widać nie tylko po dostępności, ale przede wszystkim po cenach.
Chciałbym również w obecnej sytuacji związanej ze światową pandemią wywoływaną przez koronawirusa SARS-CoV-2 wszystkim Wykopowiczom życzyć zdrowia i byście na siebie uważali oraz niepotrzebnie nie narażali. ʕ•ᴥ•ʔ #pustulkowelaptopy #szukamlaptopa #laptopy
@4imb0t: Miałem wersję z i5 na testy i mam wersję z ryzenem 7. Na pewno się nie gibie podczas pisania, w obu egzemplarzach są one w miarę stabilne, jedynie przy przenoszeniu czy zmienaniu kąta nachylenia się "gibią". Warto zauważyć, że wersje z procesorami amd mają o wiele szerszy zawias, przez co są stabilniejsze, chociaż tak jak mówię, nie ma tragedii, a mam porównanie do Elitebooka 840 i nie odczuwam "przepaści".
@Pustulka: A co sądzisz o laptopach 2w1? Np. Hp envy 13 x360 czy hp spectre 13? Czy opłaca się kupować 2in1 czy bardziej złapać jakiegoś tańszego 13 calowego ultrabooka i kupić do tego tablet?
@Pustulka: Wiesz może na kiedy zapowiedziana jest premiera nowego envy? I czy 8gb RAMu, które zapowiedziane są w 13" wersji będzie wystarczające na najbliższe kilka lat? Czytałem też, że w wypadku envy realny czas pracy na baterii to ok 4h mimo zapowiedzi pracy ok 10.5h. Zależy mi bardzo na tym żeby bateria starczała na cały dzień na uczelni bez przymusu ładowania.
@Pustulka: Warto brać tą Yoge i5-1035G4 czy lepiej poczekać na coś z Ryzenami 4xxx? Jak się ma ten i5-1035G4 do nowych Ryzenow? Zastanawiam się też jakie będą ceny lapków z nowymi prockami od AMD, bo wydaje mi się że do 2500 to jest chyba niezły deal jak za taki sprzęt?
@Pustulka: szukam laptopa, 17", do 4000zł i przeglądając temat zastanawiam się nad dwoma: HP Pavilion Gaming i5-9300H/8GB/256 GTX1650 lub Lenovo Legion Y540-17 i5-9300H/8GB/256 GTX1650 różnica to 100 zł na korzyść HP, czy warto dopłacić do Lenovo ? czy ewentualnie polecisz coś innego, laptop do grania i oglądania filmów?
@Pustulka: nie, po prostu przejrzałem co polecałeś i te 2 wytypowałem choć wizualnie bardziej pasuje mi Lenovo niż te zielone wstawki w HP. Dziękuje za odpowiedź.
@xellon: Jak ma to być też laptop do gier to powinieneś polować pewnie na Lenovo Y540-17 z i7-9750h i GTX1660 Ti, jak gdzieś go przecenią to pewnie będzie to x-kom, oleole lub RTV EURO AGD, możesz też obserwować ofertę sferisa to chyba tyle z tych, które mają czasem niższą cenę.
@Pustulka: Panie Pustułka, pytanie mam. Jakiego laptopa powinienem szukać - tylko do przeglądania internetu/oglądania filmików (nie dopuszczalne żeby się tnął przy filmach w 1080p). Zależy mi na tym żeby laptop był szybki. Może być używany, poleasingowy, może być nowy. Budżet mnie nie ogranicza, ale nie widzę sensu kupować laptopa za 3 tysiące jak mogę kupić poleasingowego, wsadzić jakiś super SSD i (??) O ile się da wymienić baterię. Po prostu
@Pustulka: Panie Pustułka, pytanie mam. Jakiego laptopa powinienem szukać - tylko do przeglądania internetu/oglądania filmików (nie dopuszczalne żeby się tnął przy filmach w 1080p). Zależy mi na tym żeby laptop był szybki. Może być używany, poleasingowy, może być nowy. Budżet mnie nie ogranicza, ale nie widzę sensu kupować laptopa za 3 tysiące jak mogę kupić poleasingowego, wsadzić jakiś super SSD i (??) O ile się da wymienić baterię. Po prostu
do około 500 zł
do około 1000 zł
do około 1500 zł
do około 2000 zł
do około 2500 zł
do około 3000 zł
do około 3500 zł
do około 4000 zł
Data ostatniej aktualizacji znajduje się jak zawsze w prawych rogach przy danych podprzedziałach. Jak ktoś czeka na laptopy z nowymi ryzenami(4XXXh i 4XXXu), 10 mobilną serią intela(Comet Lake-H), radeony 5500M, 5600M, 5700M, karty 1650 Gdd6r, 1650 Ti, 2070 Super, 2080 Super w mobilnych i wersjach max-Q od Nvidii oficjalnie mają pojawić się na polskim rynku w maju, zobaczymy jeszcze jak z realną dostępnością. Spodziewałbym się raczej wyższych cen niż obecne m.in. z powodu słabej złotówki, podatku od nowości, który zawsze występuje w Polsce i problemach z transportem sprzętu do Europy.
Jak ktoś poluje na promocje to w ostatnich tygodniach przeceniają laptopy w x-komie, RTV EURO AGD, OleOle czasem też idzie coś złapać w avans czy mediamarkcie. Sytuacja jest dynamiczna, więc dużo zmieniam na listach, więc żebyście się nie dziwili, że wczoraj taki laptop był, a dzisiaj już nie, bo z jednej strony jesteśmy na progu nowych generacji laptopów z drugiej w związku z tym, że Ministerstwo Cyfryzacji ogłosiło 180 mln zł na dotacje na laptopy dla uczniów i nauczycieli oraz pracą zdalną wielu osób sporo z tego szybko schodzi, a sklepy i hurtownicy też wykorzystują zwiększony popyt co widać nie tylko po dostępności, ale przede wszystkim po cenach.
Chciałbym również w obecnej sytuacji związanej ze światową pandemią wywoływaną przez koronawirusa SARS-CoV-2 wszystkim Wykopowiczom życzyć zdrowia i byście na siebie uważali oraz niepotrzebnie nie narażali. ʕ•ᴥ•ʔ
#pustulkowelaptopy #szukamlaptopa #laptopy
do około 500 zł
do około 1000 zł
do około 1500 zł
do około 2000 zł
do około 2500 zł
do około 3000 zł
Jak chcesz brać konwertowalny to pewnie brałbym któryś z nowymi ryzenami, zapowiedziane:
- Dell Inspiron 7405 2 in 1, 14"
- Lenovo IdeaPad Flex 5 14, 699 € z win10 i 4500U, 14"
- Lenovo Thinkpad L13 Yoga od $1099, 13"
- Lenovo Thinkpad X13 Yoga od
W USA już są, część wyprzedali, customowych konfiguracja jest wysyłka na początku lata, w Polsce może lato
Może nie być, zwłaszcza, że część zabiera integra z tych 8GB.
@Pustulka: i jeszcze y540 na którego chciałem kupić zdrożał o 400 zł (╯°□°)╯︵ ┻━┻
https://www.euro.com.pl/laptopy-i-netbooki/lenovo-laptop-yogas740-i5-8gb-256ssd-1650-w10.bhtml
https://www.euro.com.pl/laptopy-i-netbooki/lenovo-laptop-ygas740-i5-1035-8gb-512ssd-w10.bhtml
15-stka jeszcze dostępne w oleole: https://www.oleole.pl/laptopy-i-netbooki/lenovo-laptop-yogas740-i5-8gb-256ssd-1650-w10.bhtml
@FireCrix: https://www.pcomp3000.pl/asus-tuf-gaming-a15-fa506ii-al038t-ryzen-7-4800h-16gb-512ssd-gtx1650ti-4gb-144hz-windows-10-sklep-kozienice-radom-p-3346.html
ale najlepiej by było jednak 4800h, 4800hs + 1660 Ti lub z RTXem 2060. Później i7-9750h lub i7-10750h z 1660 Ti lub
Jak ma to być też laptop do gier to powinieneś polować pewnie na Lenovo Y540-17 z i7-9750h i GTX1660 Ti, jak gdzieś go przecenią to pewnie będzie to x-kom, oleole lub RTV EURO AGD, możesz też obserwować ofertę sferisa to chyba tyle z tych, które mają czasem niższą cenę.