Aktywne Wpisy

nutsheell +21
Co mam zrobić, jak chce wziąć ślub, a nie mam świadków?
Świadomie z niebieskim izolujemy się od ludzi i nie mamy żadnych znajomych. Już jeden termin nam przepadł bo nie mieliśmy świadków, USC mówił że absolutnie nie ma opcji żeby urzędnicy nimi byli
Pisałam na lokalnych grupach, że szukam świadka na ślub, płacę 200zł każdemu bo to przecież 15 minut roboty to były same heheszki
Co za gówniany archaiczny przepis o świadkach
Świadomie z niebieskim izolujemy się od ludzi i nie mamy żadnych znajomych. Już jeden termin nam przepadł bo nie mieliśmy świadków, USC mówił że absolutnie nie ma opcji żeby urzędnicy nimi byli
Pisałam na lokalnych grupach, że szukam świadka na ślub, płacę 200zł każdemu bo to przecież 15 minut roboty to były same heheszki
Co za gówniany archaiczny przepis o świadkach

odgrzybiacz +36

do około 500 zł
do około 1000 zł
do około 1500 zł
do około 2000 zł
do około 2500 zł
do około 3000 zł
do około 3500 zł
do około 4000 zł
Data ostatniej aktualizacji znajduje się jak zawsze w prawych rogach przy danych podprzedziałach. Jak ktoś czeka na laptopy z nowymi ryzenami(4XXXh i 4XXXu), 10 mobilną serią intela(Comet Lake-H), radeony 5500M, 5600M, 5700M, karty 1650 Gdd6r, 1650 Ti, 2070 Super, 2080 Super w mobilnych i wersjach max-Q od Nvidii oficjalnie mają pojawić się na polskim rynku w maju, zobaczymy jeszcze jak z realną dostępnością. Spodziewałbym się raczej wyższych cen niż obecne m.in. z powodu słabej złotówki, podatku od nowości, który zawsze występuje w Polsce i problemach z transportem sprzętu do Europy.
Jak ktoś poluje na promocje to w ostatnich tygodniach przeceniają laptopy w x-komie, RTV EURO AGD, OleOle czasem też idzie coś złapać w avans czy mediamarkcie. Sytuacja jest dynamiczna, więc dużo zmieniam na listach, więc żebyście się nie dziwili, że wczoraj taki laptop był, a dzisiaj już nie, bo z jednej strony jesteśmy na progu nowych generacji laptopów z drugiej w związku z tym, że Ministerstwo Cyfryzacji ogłosiło 180 mln zł na dotacje na laptopy dla uczniów i nauczycieli oraz pracą zdalną wielu osób sporo z tego szybko schodzi, a sklepy i hurtownicy też wykorzystują zwiększony popyt co widać nie tylko po dostępności, ale przede wszystkim po cenach.
Chciałbym również w obecnej sytuacji związanej ze światową pandemią wywoływaną przez koronawirusa SARS-CoV-2 wszystkim Wykopowiczom życzyć zdrowia i byście na siebie uważali oraz niepotrzebnie nie narażali. ʕ•ᴥ•ʔ
#pustulkowelaptopy #szukamlaptopa #laptopy
zamówiłem, ale okazało się, że jest już nie dostępny, jednak kod na -1000zł mogę nadal wykorzystać na ich stronie.
I tutaj moja prośba: poleciłbyś coś z ich stronki do 4,5k(po voucherze będzie 3,5k)?
Dzięki!
@SVP1: Ja bym sobie jednak ogarnął jakoś numer seryjny laptopa hp na który wygasła gwarancja i załatwił sobie voucher, 650 zł piechotą nie chodzi, a może ktoś ci go z olx sprzeda za 20-30 zł z jakiegoś starocia, byleby to była seria konsumencka.
@Lisek_zwisek: Już wiem dlaczego stwierdzili, że danie ci takiego vouchera będzie ok, mają zwyczajnie słaby wybór i wysokie ceny. Masz tam jakiś limit czasowy by go wydać tj. określoną ważność? Zapytałbym się ich czy będą mieć dostawę
https://www.x-kom.pl/p/515290-notebook-laptop-17-3-hp-pavilion-gaming-i5-9300h-16gb-256-gtx1650.html#Specyfikacja
, jakis wiedzmin czy gta ? bo mam dylemat co kupic do gier, ps4 pro czy laptop? Nie znam sie kompletnie na komputerach i grach. Moja przygoda z grami na kompa skonczyla sie 15lat temu
@dzika_kaczka_bez_dzioba: PS5 lub nowego xboxa, ale to dopiero grudzień. Jeżeli chodzi o gry to pewnie brałbym coś z GTX1660 Ti to najlepiej normalną, nie max-q, no chyba, ze masz voucher HP na zwrot.
Na niemieckim lenovo jest ciekawa oferta na y540. W słabszej konfiguracji można go kupić za 834 euro, co nawet przy obecnym kursie, cena nadal jest atrakcyjna.
Jednak nie ma możliwości skonfigurowania laptopa tak, aby miał zintegrowaną kartę graficzną. Myślisz że to jest deal breaker? I kolejne pytanie... czy gwarancja jest ważna w całym UE?
Link do oferty
Według mnie żadna okazja, wczoraj i przedwczoraj w xkomie w nocnej promocji 17-stka z i7 i 1660 Ti była za 3899 zł.
@chiltepin
2000 zł
- mniej niż 15 cali
- dobry ekran bo będzie wykorzystywany do multimediów podstawowych
- dobra bateria
zastosowania
Dobra matryca, niezła bateria to:
- MSI PS42, mają jeszcze wersję z win10, ale mniejszym dyskiem za 2599 zł
- Asus UM431DA
- Lenovo Yoga S740-14IIL jak złapiesz go na