Wpis z mikrobloga

Myślą wyłącznie o swojej władzy.

@Goofas: To chyba myślał Donalnd kiedy rezygnował z realnej władzy we własnej ojczyźnie na rzecz wygdonego fotela w UE. Chociaż, prawdę powiedziawszy, to realnej władzy to on nie miał za wiele, bardziej pokazał się jako emigrant zarobkowy XD
  • Odpowiedz
taki jest teraz partyjny przekaz?

@Lipathor: Nie wiem jaki jest partyjny przekaz bo to żadnej partii nie należę, ale widzę że świetnie się orientujesz w temacie. Z jakiej partii jesteś?

Ile płacą za taką przeklejkę? Pełną stawkę #60groszyzawpis?

@Lipathor: Niestety nikt mi nie płaci za postowanie na wykopie, a szkoda.
  • Odpowiedz
Nie wiem jaki jest partyjny przekaz bo to żadnej partii nie należę

@KonradLuzik: nie musisz należeć, wystarczy, że pracujesz w ichniej trolowni xD

ale widzę że świetnie się orientujesz w
  • Odpowiedz
@Lipathor: Przecież prawdę napisałem. Donald Tusk miał realną władzę w kraju nadwiślańskim. Był de facto najważniejszym politykiem w kraju. Kreował rzeczywistość. Zrezygnował tego dla uścisków dłoni i klepania po plecach. Wyobrażasz sobie kanclerz Angelę Merkel, albo prezydenta Macrona którzy rezygnują ze swoich stanowisk na rzecz tego stanowiska? Ja nie mam aż takiej bogatej wyobraźni.
  • Odpowiedz
Zrezygnował tego dla uścisków dłoni i klepania po plecach.

@KonradLuzik: funkcja jaką pełnił Donald Tusk to jedna z ważniejszych funkcji politycznych w UE. To od niego zależało czy UE wypracuje jakiś kompromis.

Angelę Merkel, albo prezydenta Macrona

@KonradLuzik: Niemcy i Francja są najpotężniejszymi krajami w UE i jednymi z najpotężniejszych na #!$%@? świecie. Francja to stały członek RB ONZ. Niemcy nie są od nich słabsze. Lepszym przykładem byłaby
  • Odpowiedz
to jedna z ważniejszych funkcji politycznych w UE

@JakovKarnic: No i to jest chyba przekaz partyjny xD Może wg oficjalnej precedencji. To tak jakbyś napisał, że Bogdan Borusewicz był ważniejszy od Tuska, bo miał ważniejszy stołek xD

Niemcy i Francja są najpotężniejszymi krajami w UE

Chyba powinniśmy równać w górę, a nie w dół? Chyba że kompleksy przez ciebie przemawiają to co innego.
  • Odpowiedz
@Lipathor: Nikt mu nie broni być karierowiczem. Tylko czyni go to kompletnie niewiarygodnym w moich oczach. Jak, potencjalnie, mógłbym oddać na niego głos w wyborach, kiedy on w każdej chwili może wyjechać zarobkowo z kraju? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@KonradLuzik: tso? wiesz czym zajmuje się szef rady? Uzgadnia stanowisko państw UE. To jest najważniejsza funkcja polityczna w UE, bo musi on zakulisowo pogodzić interesy wszystkich państw UE, żeby wypracować jedno stanowisko. Plus reprezentuje UE jako "głowa państwa". To stanowisko jest dużo ważniejsze niż władza nad #!$%@? postkomunistycznym kołchozem.

Chyba powinniśmy równać w górę

@KonradLuzik: tak, dlatego powinniśmy równać się do USA.
  • Odpowiedz
@Lipathor: No nie wiem, czy dla Tuska to taka różnica. Był premirem i miał swojego człowieka w pałacu namiestnikowskim. De facto był najważniejszą osobą w kraju. Miał pełnię władzy. I zrezygnował.

Dlaczego miałby nie zrezygnować z bycia prezydentem za stołek w ONZ czy tam innej organizacji?
  • Odpowiedz