Wpis z mikrobloga

Ale mnie wczoraj siostra w------a(°°

Na wstępnie zaznaczę, że ona razem ze szwagrem są antyszczepionkowcami, szwagier w grudniu tak leczył zapalenie płuc lewoskrętną witaminą c od zięby, że wylądował na oiomie z zapaleniem płuc i wodą w płucach ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)

Na Facebooku mam ją dodaną od 2 lat, nigdy nic nie napisała, aż do wczoraj, kiedy wysłała mi ten oto film:

https://www.youtube.com/watch?v=xhKY-p0wjsM&feature=share

Nie radzę oglądać, można dostać raka.

Przeczytałem tytuł, obejrzałem z 5 minut losowych urywków, i skwitowałem ten film jako bezsensowne p---------e. No i się zaczęło...

-Wiesz, wysłałam Ci to, bo myślałam, że jesteś myślącym człowiekiem

No i mnie w------a.
Usiadłem, obejrzałem ten film od początku do końca, wypisałem sobie najważniejsze informacje. W skrócie jest jakiś tam doktor Wolfgang z Niemiec, światowej sławy specjalista chorób płuc i wirusologii, który twierdzi, że umieralność w obecnym roku na choroby płuc, biorąc pod uwagę epidemię koronawirusa jest niższa, niż w latach poprzednich, tylko ludzie spanikowali, a to wszystko ma na celu zabić europejską gospodarkę. Powoływał się na pewne dane, które znalazłem i to co mówili Ci dziennikarze pokrywało się z tymi danymi, co nie zmienia faktu że te dane to jakieś losowe wypociny z theguardian które wyglądają jak artykuł z aszdziennika...

Spędziłem pół godziny rozmawiając z nią przez telefon i argumentując wszystko po kolei, co jak i dlaczego jest robione i dlaczego rządy podejmują takie a nie inne decyzje.

Wtedy stwierdziła, że Włosi umierają w takiej ilości tylko dlatego, że nie dawno były tam jakieś szczepienia, i to ta szczepionka ich zabija (°°

Zaproponowałem więc, żeby się przeszła do Wojewódzkiego, bo mówiła że tam nie była, a ja znam kogoś kto był, i to co się tam dzieje to jakaś k---a masakra, przemilczała moją propozycję.

No dzizys k---a ja p------e...

Kontynuowałem swoją argumentacyjną narrację, co jak i dlaczego zostało zrobione, kiedy zniszczyłem ją argumentami usłyszałem tylko:

-Który Ty jesteś rocznik?
-94
-No, a ja 78, jestem starsza, trochę dłużej żyje, i więcej wiem, więc powinieneś mnie słuchać.
-Siostra, ja na twoim miejscu, to bym się nie przyznawał, że jestem starszy, jakbym p-------ł takie głupoty, bo po prostu wstyd
-Jesteś bezczelny

No i rozłączyła się xD

Wyczuwam nosem kolejne ciekawe święta, ale u nas to już chyba tradycja ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Generalnie to mój ojciec się do niej nie przyznaje, i co się n-----e, to pyta moją matkę, czy jest absolutnie pewna, że ją urodziła, bo to nie możliwe, żebśmy ja i brat aż tak się różnili od niej pod względem zwykłego k---a rozsądku...

#rozowepaski #logikarozowychpaskow #koronawirus #heheszki #rodzina #antyszczepionkowcy #c---------------a
K.....k - Ale mnie wczoraj siostra w------a(╯°□°)╯︵ ┻━┻

Na wstępnie zaznaczę, że o...

źródło: comment_1585895376uUIKY62RY8bEPWLTt2PZh4.jpg

Pobierz
  • 108
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

ale mnie w-----a jak ktoś zadaje drugiej osobie pytania w pierwszej osobie: a wysłuchałem chociaż?

@HonyszkeKojok: To najprawdopodobniej błąd wynikający z autouzupełniania na telefonie. Sam czasami jak szybko piszę to potem muszę poprawiać, bo telefon to samemu wstawia.

@Kolej00rek: Kup siostrze czapeczkę foliową xDDDD
  • Odpowiedz
@Kolej00rek: wszedłem w ten link i poczytałem komentarze. To po prostu straszne ilu idiotów mamy w społeczeństwie. Chemitrails, zabójcze szczepionki, grypa groźniejsza. Poznałem kiedyś jednego płaskoziemcę, do takich osób nie trafiają już żadne argumenty. Czują się zbyt wyjątkowi w swoich twierdzeniach to wszyscy inni się mylą.
  • Odpowiedz
@Kolej00rek: o tym niemieckim doktorze opowiadał mi chyba kolega w fabryce. Kolega ten jest w wieku moich rodziców i zawsze stosował różne alternatywne metody leczenia (czyt. w----------e cebuli z czosnkiem, pokrzyw z nasypu kolejowego itp.). Dopiero jak go kleszcz u----ł i dostał boreliozy takiej, że nie mógł się podnieść z łóżka, poszedł grzecznie do lekarza i zaczął brać antybiotyki.
( ͡° ͜ʖ ͡°)

• Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Kolej00rek:

Kiedyś odpowiedziałem na taki argument w ten sposób:

Czy wiesz ze używając wieku jako argumentu tak naprawdę się ośmieszyłeś? Ponieważ sam udowodniłeś że miałeś więcej czasu na wyprowadzenie z błędu, pomimo takich predyspozycji tego nie uczyniłeś. Mając na uwadze fakt, że jestem młodszy od ciebie, a już mądrzejszy, mogę śmiało powiedzieć że jestem mądrzejszy niż kiedykolwiek ty będziesz ponieważ czas działa na moją korzyść.
  • Odpowiedz
szwagier w grudniu tak leczył zapalenie płuc lewoskrętną witaminą c od zięby, że wylądował na oiomie z zapaleniem płuc i wodą w płucach

@Kolej00rek: czy przyznał się lekarzom co zrobił i jakiego jest wyznania? xD
  • Odpowiedz
@Kolej00rek: a daj spokój, też mam takich znajomych. Jeden typ mi mówi, że koronawirus to tylko po to, żeby montować anteny 5g, które nam spalą mózgi. Mówi też, że nie wolno używać wifi bo zabija. Zapytałem się go na jakiej podstawie, to mi powiedział, że router i mikrofalówka działają na takich samych falach, które są szkodliwe. I żebym zrobił sobie eksperyment to się przekonam. Eksperyment polega na tym, że wkładam
  • Odpowiedz
szwagier w grudniu tak leczył zapalenie płuc lewoskrętną witaminą c od zięby, że wylądował na oiomie z zapaleniem płuc i wodą w płucach

@Kolej00rek: ale ile lat ma wdówka, znaczy przyszła wdówka? Zawołaj jak się uprawomocni i podeślij zdjęcia (siostry, nie przyszłego denata)
  • Odpowiedz
@Kolej00rek: moja starsza o 5 lat siostra dokładnie to samo. Szczepionki wywołują autyzm, koronawirus to fake zeby ludzi zastraszyć, itp. Od dawna z nią nie rozmawiam bo tylko mnie wku..
  • Odpowiedz
Wyczuwam nosem kolejne ciekawe święta, ale u nas to już chyba tradycja ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Kolej00rek: Jakie święta, na dupie siedź, tym bardziej jak masz się z takimi foliarzami spotykać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz