Wpis z mikrobloga

Ale mnie wczoraj siostra w------a(°°

Na wstępnie zaznaczę, że ona razem ze szwagrem są antyszczepionkowcami, szwagier w grudniu tak leczył zapalenie płuc lewoskrętną witaminą c od zięby, że wylądował na oiomie z zapaleniem płuc i wodą w płucach ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)

Na Facebooku mam ją dodaną od 2 lat, nigdy nic nie napisała, aż do wczoraj, kiedy wysłała mi ten oto film:

https://www.youtube.com/watch?v=xhKY-p0wjsM&feature=share

Nie radzę oglądać, można dostać raka.

Przeczytałem tytuł, obejrzałem z 5 minut losowych urywków, i skwitowałem ten film jako bezsensowne p---------e. No i się zaczęło...

-Wiesz, wysłałam Ci to, bo myślałam, że jesteś myślącym człowiekiem

No i mnie w------a.
Usiadłem, obejrzałem ten film od początku do końca, wypisałem sobie najważniejsze informacje. W skrócie jest jakiś tam doktor Wolfgang z Niemiec, światowej sławy specjalista chorób płuc i wirusologii, który twierdzi, że umieralność w obecnym roku na choroby płuc, biorąc pod uwagę epidemię koronawirusa jest niższa, niż w latach poprzednich, tylko ludzie spanikowali, a to wszystko ma na celu zabić europejską gospodarkę. Powoływał się na pewne dane, które znalazłem i to co mówili Ci dziennikarze pokrywało się z tymi danymi, co nie zmienia faktu że te dane to jakieś losowe wypociny z theguardian które wyglądają jak artykuł z aszdziennika...

Spędziłem pół godziny rozmawiając z nią przez telefon i argumentując wszystko po kolei, co jak i dlaczego jest robione i dlaczego rządy podejmują takie a nie inne decyzje.

Wtedy stwierdziła, że Włosi umierają w takiej ilości tylko dlatego, że nie dawno były tam jakieś szczepienia, i to ta szczepionka ich zabija (°°

Zaproponowałem więc, żeby się przeszła do Wojewódzkiego, bo mówiła że tam nie była, a ja znam kogoś kto był, i to co się tam dzieje to jakaś k---a masakra, przemilczała moją propozycję.

No dzizys k---a ja p------e...

Kontynuowałem swoją argumentacyjną narrację, co jak i dlaczego zostało zrobione, kiedy zniszczyłem ją argumentami usłyszałem tylko:

-Który Ty jesteś rocznik?
-94
-No, a ja 78, jestem starsza, trochę dłużej żyje, i więcej wiem, więc powinieneś mnie słuchać.
-Siostra, ja na twoim miejscu, to bym się nie przyznawał, że jestem starszy, jakbym p-------ł takie głupoty, bo po prostu wstyd
-Jesteś bezczelny

No i rozłączyła się xD

Wyczuwam nosem kolejne ciekawe święta, ale u nas to już chyba tradycja ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Generalnie to mój ojciec się do niej nie przyznaje, i co się n-----e, to pyta moją matkę, czy jest absolutnie pewna, że ją urodziła, bo to nie możliwe, żebśmy ja i brat aż tak się różnili od niej pod względem zwykłego k---a rozsądku...

#rozowepaski #logikarozowychpaskow #koronawirus #heheszki #rodzina #antyszczepionkowcy #c---------------a
K.....k - Ale mnie wczoraj siostra w------a(╯°□°)╯︵ ┻━┻

Na wstępnie zaznaczę, że o...

źródło: comment_1585895376uUIKY62RY8bEPWLTt2PZh4.jpg

Pobierz
  • 108
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@EcclesiamAJesuChristo: Co? XD Byku, weź to na luźno. Strasznie widzę dupsko Ci pęka ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Jak najbardziej pisze z telefonu, tylko nie używam tej z------j aplikacji.

Poza tym jak ojciec oskarża matkę o puszczanie się? Zrozumiałeś wogóle co było napisane w moim poście? Bo najwidoczniej nie xD Czytanie ze zrozumieniem to umiejętność z którą wykształca się w podstawówce. Co ty miałeś z polskiego? Zero?
  • Odpowiedz
że wylądował na oiomie z zapaleniem płuc i wodą w płucach ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)

@Kolej00rek: no i dobra, teraz pytanie jak ona to tlumaczy? czemu noe uzyjesz ich argumentu, ze Jerzypharma bogaci sie na jej naiwnosci, a to nawet nie dziala? czy przyznali sie w szpitalu do tego leczenia? czy
  • Odpowiedz
@Kolej00rek: równie dobrze mogłeś spędzić ten czas na patrzeniu jak schnie farba na ścianie. Generalnie nie tak trudno jest rozpoznać, czy faktycznie prowadzi się dyskusję, wymianę poglądów, czy argumentacja dociera, czy kontrargumentacja istnieje. Mniej więcej po 5 minutach to widać. Temat nie ma znaczenia. Mi się nigdy nie chce brnąć w to dalej, szkoda mi nerwów. Podziwiam że ci się chciało.
  • Odpowiedz
@Kolej00rek: też obejrzałem ten film ( ͡° ͜ʖ ͡°) jak wiele innych i zawsze takie rzeczy traktuje jako ciekawostkę, rozumiem że nie znamy całej sytuacji i ciężko jest określić gdzie jest prawda.
można to przemyśleć, tak jak ludzie którzy twierdzą że byli porwani przez obcych... ale narzucanie komuś takiej wizji, i mówienie 'myslalam ze jestes mądrzejszy', 'jestem starsza' to już przesada xD
  • Odpowiedz
@Kolej00rek: Rozumiem cie Op'ie i mocno współczuję. Ja mam tak od 3 lat z rodzicami, z którymi(na moje nieszczęście) jeszcze mieszam. Obawiam się, że na te p---------e nie ma lekarstwa, bo sam już próbowałem wszystkiego. Cała rodzina nie bierze ich na poważnie, a moje rodzeństwo bardzo ogranicza z nimi kontakt. Trzymaj się mocno i nie daj wejść sobie na głowę (,)
  • Odpowiedz