Aktywne Wpisy

smutny_kojot +368
źródło: 20250805_083623
Pobierz
Besalama +745
Dojrzałość to uświadomienie sobie, że w filmie „Titanic” Rose postanawia wrzucić do morza wisiorek wart 250 milionów dolarów ku pamięci bezrobotnego mężczyzny. Zupełnie ignoruje fakt, że odkrywca, który doprowadził ją do wraku statku, poświęcił całą swoją karierę na odnalezienie tego naszyjnika. Mimo to, trzymała go przez dekady, na wypadek gdyby wróciła na miejsce katastrofy, tylko po to, by wyrzucić go do oceanu bez żadnego powodu…
Tymczasem zręcznie pomija fakt, że pozwoliła Jackowi
Tymczasem zręcznie pomija fakt, że pozwoliła Jackowi
źródło: rose
Pobierz

Jestem handlowcem w firmie zajmującej się eksportem (nie mogę zdradzić branży, bo łatwo byłoby mnie wtedy wystalkować. Mogę jedynie zdradzić, że towaru, którym handluję nie znajdziecie na sklepowych półkach). Mam niskie stanowisko, a ponieważ słabo się sprawdzam, raczej nie mam szans na jakikolwiek awans (prędzej mnie czeka zwolnienie). Obecny kryzys pokazuje, ile tak naprawdę warte są zajęcia takie jak moje. Światu do przetrwania potrzebni są lekarze, pielęgniarki, inżynierowie, naukowcy, kierowcy, służby, nawet sprzedawcy w sklepach spożywczych, a nie trybiki codziennie pracujący na zysk prezesów (w dodatku kiepskie trybiki). Już pomijam wszelkich celebrytów, influencerów, marketingowców, HRowców, 90% polityków, bo to wiadomo nie od dziś). Żałuję, że tak pokierowałem swoim życiem. Będę próbował znaleźć inną, bardziej społecznie odpowiedzialną pracę, ale pewnie nie będzie nawet szansy, by się z niej utrzymać ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#przemyslenia #koronawirus