Wpis z mikrobloga

Jestem studentką, dostałam wiadomość, że część zajęć będzie odbywać się przez wideokonferencje. Problem jest taki, że nie mam sprzętu, w związku z czym napisałam do dziekanatu jak to załatwić. Dostałam odpowiedź "Życzę powodzenia :)".
I jak nie nazywać takich bab biurwami?

Oczywiście się jej odszczeknęłam, ale nie o to chodzi. Takie podejście pokazuje problem, z którym boryka się zapewne duża część przede wszystkim rodziców z rodzin wielodzietnych - wymaganiem kontynuowania edukacji nie jest internet i komputer, jednak w sytuacji, kiedy zmienia się forma zajęć, zostają na lodzie. System nie jest przemyślany ani trochę, trzyma się na gównie zamiast kleju, a odstępstw nie przewiduje.
Traktowanie studentów jak szmat to osobna kwestia.
Eh.

#studia #koronawirus #covid19 #logikarozowychpaskow
  • 88
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@SweterWPaski: myślałaś, że przez całe studia nie będziesz musiała nic robić na swoim komputerze?
Ciekawe co byś powiedziała studiując elektronikę jakby się okazało, że musisz sobie kupić komponenty do projektu i najlepiej jeszcze podstawowe narzędzia potrzebne do jego złożenia xD
  • Odpowiedz
@SweterWPaski:

SweterWPaski 11 godz. temu via Android

via Android

nie mam sprzętu

Nie wiem czego oczekiwałaś. Mieli lecieć w podskokach do Media Markt po lapka dla Ciebie czy co? A może zrezygnować z takiego rozwiązania bo nie pomyślałaś o jakimkolwiek komputerze za 600zł idąc na studia? xD
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@SweterWPaski: kiedyś chciałem iść na studia ale po przeliczeniu kosztów stwierdziłem że mnie nie stać więc studiów nie mam.

Widzę że można być na tyle rozszczeniowym aby isc na studia nie mając nawet komputera.
  • Odpowiedz
  • 0
@ruszka: Biblioteki/kafejki w czasie pandemii? XD
@Saeglopur: Nie widzę problemu, filmy oglądam na telefonie chłopaka, na koncie Google mam dostęp do większości potrzebnych narzędzi. Nie mam komputera od prawie dwóch lat z krótkimi przerwami.
  • Odpowiedz
Teraz z byle telefonu masz internet wszędzie zdatny do użycia.

@Saeglopur: Na wioskach często gęsto nie ma zasięgu LTE, zresztą co tu gadać o wioskach - na obrzeżach Warszawy bywa słabo, mieszkałem jakiś czas temu na Ursusie i po 17 LTE przestawało wyrabiać - a to było przed boomem na pracę zdalną. Znajomy w Otwocku też miał spore problemy żeby mieć używalny internet... Teraz wyobraź sobie, że wyrzucają cię z
  • Odpowiedz