Aktywne Wpisy
robert5502 +935
Dobra nowina!
Dane za rok szkolny 2023/2024: W liceach i technikach nawet 80 proc. uczniów nie uczęszcza na lekcje religii.
Podziekujmy im
#religia #bekazkatoli #szkola
Dane za rok szkolny 2023/2024: W liceach i technikach nawet 80 proc. uczniów nie uczęszcza na lekcje religii.
Podziekujmy im
#religia #bekazkatoli #szkola
JamesJoyce +171
#programowanie #programista15k #sztucznainteligencja #uniaeuropejska
I tak to jest w naszym europejskim poletku.
I tak to jest w naszym europejskim poletku.
I było tak od zawsze, zawsze słowianie stali niżej od ludów zachodnich. Przede wszystkim mam na myśli Germanów. Na każdym polu nas bili i biją do dziś. Podajcie choć jeden biedny germański kraj. CHANGE MY MIND
na naszym smutnym słowiańskim podwórku wyróżniają się jedynie Czechy i Słowenia. Pod względem poziomu życia mogą konkurować z biedną Portugalią czy biedniejszymi rejonami Włoch. Ale Czesi zawsze tulili się do NIemców. Co do Słoweńców to przyznam szczerze nie wiem jak to się stało, że nieźle sobie radzą. Zresztą to najbogatszy kraj ze słowiańskich.
#przemyslenia #takbylojestibedzie #historia
To ze ktos jest pod czyims butem nie oznacza biedy i zacofania - Niderlandy byly bogatsze od Hiszpani mimo ze tez byly pod kontrola hiszpanskiej korony.
ale mi chodzi przede wszystkim o Germańców. A Germanie zawsze byli wyżej od Słowian. Zresztą panowali na terenie Czech przez chyba większość czasu.
Zresztą zobacz na Polskę po rozbiorach. Rejony pod