Wpis z mikrobloga

Słowianie to murzyni Europy. Niestety. Najwięcej ich, tak jak pełno murzynów w afryce. Poza tym bieda w słowiańskich krajach, tak jak w afryce. Skorzy do bitki i walk, a nie do życia w pokoju i budowania dobrobytu, tak jak w afryce.

I było tak od zawsze, zawsze słowianie stali niżej od ludów zachodnich. Przede wszystkim mam na myśli Germanów. Na każdym polu nas bili i biją do dziś. Podajcie choć jeden biedny germański kraj. CHANGE MY MIND

na naszym smutnym słowiańskim podwórku wyróżniają się jedynie Czechy i Słowenia. Pod względem poziomu życia mogą konkurować z biedną Portugalią czy biedniejszymi rejonami Włoch. Ale Czesi zawsze tulili się do NIemców. Co do Słoweńców to przyznam szczerze nie wiem jak to się stało, że nieźle sobie radzą. Zresztą to najbogatszy kraj ze słowiańskich.

#przemyslenia #takbylojestibedzie #historia
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@tell_llet: czasy obecne to jednak sa sporo skrzywione bo to co my znamy jako ten biedniejszy ale ciagle bogaty zachod przed wojna takim nie byl - w przypadku Czechoslowacji nawet dlugo po wojnie. Gdybys przed wojna powiedzial ze Portugalia bedzie na zblizonym poziomie do Czech to wzieli by cie za wariata.
  • Odpowiedz
@Miniu30: zresztą tu nie chodzi o porównanie Czech i Portugalii. Mi chodziło o ludy zamieszkujące Europę. A Portugalczycy wywodzą się z tego ludu co Hiszpanie, Francuzi czy Włosi upraszczając. A kultura romańska znacznie wyżej stoi i stała niż słowiańska.

ale mi chodzi przede wszystkim o Germańców. A Germanie zawsze byli wyżej od Słowian. Zresztą panowali na terenie Czech przez chyba większość czasu.

Zresztą zobacz na Polskę po rozbiorach. Rejony pod
  • Odpowiedz
@Miniu30: jedyny naród słowiański z którym trzeba się liczyć to Rosjanie. A to właściwie tylko ze względu na rozległy teren, ciężki do zdobycia i ich stawianie na rozwój militarny. Przecież Rosja to biedna z nędzą. Norwegowie, Islandczycy, Finowie, Szwedzi wyszli na prostą mimo trudnych warunków, a ci ciągle w czarnej dupie.
  • Odpowiedz