Aktywne Wpisy

r5678 +12
17h temu widziałem wpis mirka który mieszka w domu i ogrzewa się piecem do którego trzeba wrzucić drewno. Ciekawiła mnie jedna rzecz ale mi nie odpisał. Może inni co mają takie piece odpiszą?
Chodzi o załadunek drewna, serio przy takim piecu można wrzucać po jednym drewienku i nie ma żadnego podajnika żeby nawalić w niego drewna na tydzień i zapomnieć?
#dom #ogrzewanie
Chodzi o załadunek drewna, serio przy takim piecu można wrzucać po jednym drewienku i nie ma żadnego podajnika żeby nawalić w niego drewna na tydzień i zapomnieć?
#dom #ogrzewanie
źródło: Screenshot 2024-12-09 at 11-08-02 Profil @r5678 Wykop.pl
Pobierz
mickpl +182
Większość programistów niczym nie różni się od pana z mema, który pracował w zakładzie ganków stalowych. Całe życie klepią ten sam kod w jednym it-kołchozie i w jednej technologii, a teraz jak są zwolnienia to nie wiedzą co ze sobą zrobić XD
#pracbaza #programowanie
#pracbaza #programowanie

Kwestie techniczne, brak tych testów na rynku, brak laboratoriów, brak laborantów? Ten test to faktycznie jakiś kosmos badawczy czy jak?
Korea Południowa stawia baraki i na ulicy z łapanki robią te testy, Niemcy tak samo, inne kraje zresztą też.
A u nas trzeba wręcz błagać o te testy.
Więc o jaki c--j chodzi?
Bo ciężko mi uwierzyć, że o kasę, bo za głupie 2mld można by przebadać przynajmniej 1/3
Ciężko mi uwierzyć, że żałowali by kasy, bo to mikro wydatek w skali całego NFZ
Ukrywanie prawdziwej skali zarażonych? Po co? Do majowych wyborów jeżeli jest tak złe to i tak szambo wybije.
Może jest ktoś że służby zdrowia i odpowie na to pytanie, bo w cholerę nie wiem.
#koronawirus #sluzbazdrowia #lekarz #pytanie
Wybory, no tak, ale skoro ukrywają, to do maja i tak i tak szambo wybije.
480 zł dla budżetu NFZ to naprawdę drobne
Z tabelki na stronie głównej wychodzi, że mało
@lukwyk: i dlatego czesi sobie zalatwili 150 tys testow od chinczyka ot tak... W to akurat wierze-inna sprawa ze to ze izrael zalatwil sobie 100k to moze byc fake news. Fake newsem nie jest natomiast to ze niemcy robia mnostwo testow
Oni moga a my przygotowywalismy sie kilka miesiecy i nie zdazylismy zakupic
źródło: comment_15846530674StJ2N7rgMSf8XjsypnE3O.jpg
PobierzNo właśnie nie. No jak jebnie, to na 100% przed wyborami
Testy przesiewowe dopiero co dotarły chyba
pozostaje też pytanie czy pogorszenie sytuacji nie będzie na korzyść obecnie urzędującego prezydenta.
i ilosci potencjalnie zakazonych.
przesiewowe sa mniej dokladne, ale szybsze, i tak potem powinny byc tradycyjnie potwierdzone, ale nie ma czasu ani mocy przerobowych
Jak pisał @sidhe jest to badanie z pobranego wymazu. Od siebie dodam, że w pierwszej kolejności pacjentom prawdopodobnym robi się testy A i B na grypę. Dopiero wykluczenie grypy kwalifikuje do badania PCR pod kątem koronawirusa.
@sidhe - szacun. Mi się kończą siły
spox
pracq taka, że z nudów sobie edukuję tą jakże różnorodną rozwojowo tutejszą ekipę, a i sam czasem co nieco ciekawego podłapię