Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 44
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Shodan56: też się sobie dziwię ( ͡° ͜ʖ ͡°) ale jakoś to samo przyszło po długim czasie spędzonym nad tą grą, masą frajdy jaką mi dostarczyła i z szacunku, jakim z kolei darzę moderów robiących za free niesamowitą robotę, więc jak ktoś na tym skorzysta, to niech to będzie taka moja symboliczna cegiełka.
  • Odpowiedz
@EissIckedouw: Tak, po prostu możemy wczytać zapisaną grę, więc albo sejw przy ognisku albo autosave z przechodzenia przez lokacje. Życia się sumują, co pozwala na odważniejszą grę, ale zaczynamy jako gołodupiec, więc śmierć na początku kasuje wszystkie sejwy i bon voyage ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@EissIckedouw: Można na starcie gry też wyłączyć tryb Ironman, a zamiast tego ustawić np. licznik czasowy (10, 15, albo 30 min) tylko po upływie realnego czasu można zrobić zapis gry, dodatkowo dołożyć do tego Campfire mode i Agony mode (nie można zrobić zapisu gry jesteśmy ranni, napromieniowani, w trakcie walki itp.). Grałem w ten sposób też dość długo, żeby być konsekwentnym wypadałoby jeszcze wyłączyć autosave w ustawieniach. Także taki wariant
  • Odpowiedz
via Android
  • 2
@Jezyk19 przy stosowaniu usprawnień graficznych trochę większe, ale jest masa opcji do konfiguracji, czasem można zastosować parę trików niewidocznych dla oka, które poprawiają fpsy (odsyłam do podlinkowanego kanału na YouTube z poradnikami, jeden filmik jest temu poświęcony). Można też na słabsze maszyny zastosować silnik na DX9, który ustawia grę pod względem wizualnym podobnym do CoP, więc nie powinno być problemu, tylko wtedy niestety nie będziemy mieć dynamicznych efektów świetlnych itp. nie
  • Odpowiedz
@Sgori: Tak, nie powinno być problemu. Samo Anomaly jest bardzo stabilne na tym patchu, kłopoty mogą narobić addony, ale w tej konfiguracji, którą opisałem wszystko śmiga elegancko, odsyłam też do tego filmu + dodatkowe wskazówki są w wyróżnionym komentarzu pod filmem z oficjalnego Discorda Anomaly.
  • Odpowiedz
@Avard: Rzeczywiście, dzięki za zwrócenie uwagi. Podlinkowany też jest wart uwagi i można go załączyć, niestety postu już się nie da edytować (dziękuję pan wypok) :)
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@Szubrawski https://youtu.be/daPF8U76_vQ
Tutaj możesz sobie przejrzeć najlepsze bronie, przekrój jest spory od starych po nowe, ale wszystkie mają ładne modele i animacje. Są też NATOwskie, ale mają do nich dostęp głównie najemnicy, wolność i monolit. Reszta leci na radzieckich i rosyjskich konstrukcjach.
  • Odpowiedz