Wpis z mikrobloga

@staryalkus: do 24 r.ż miałem podobnie, byłem strasznym introwertykiem. W sumie nadal jestem i lubię siedzieć w domu ale jakoś od dwóch lat zacząłem żyć całkowicie inaczej, wyjazdy, spontaniczne wyjścia, imprezy do białego rana, poznawanie nowych osób. Tak jakbym zaczął się dopiero teraz czas szaleństw ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
Czy ktoś może mi wytłumaczyć popularną ideę "młodzi to się muszą wyszaleć"?

@przystojnykawaler: chodzi o rozbudzanie konsumpcjonizmu, tak abyś wszystko wydawał na jakieś bzdety typu koszulka za tysiąc złotych, podróże dookoła świata i w wieku 30+ wziął kredyt na mieszkanie, który będziesz spłacał do emerytury
  • Odpowiedz
@przystojnykawaler Młodzi czyli wieczne dzieci. Studenci dla których nie ma znaczenia co studiują, bo i tak się nie uczą a przedłużają dzieciństwo. 30-paro-latkowie którzy twierdzą, że nie są jeszcze gotowi na dzieci itp. Tu chodzi o ludzi którzy nigdy nie będą się nadawali do żadnej odpowiedzialności. Ludzi którzy miewają "kryzysy wieku średniego", czyli depresję związaną z odkryciem, że od myśli o sensie, celu i końcu można uciekać tylko do czasu. Ludzi
  • Odpowiedz
@przystojnykawaler: młody człowiek, który sie wyszalal to taki, ktory swoją młodość spędził na imprezach ze znajomymi, wyjazdach i wykorzystał czas kiedy nie miał aż tylu obowiązków na przyjemności. To nie jest trudne XD Ale oczywiscie musiałeś to wyolbrzymic w druga stronę
  • Odpowiedz
@przystojnykawaler: nie wiem, ja tego nie rozumiem, myślę że to chodzi raczej o to, żeby zbytnio nie ograniczać młodzieży jak dzieci bo potem pójdą do internatu/akademika i im szajba odbije idk, takie głupie tłumaczenie dlaczego oskarek rozbił 5 auto w tym miesiącu
  • Odpowiedz
@przystojnykawaler: ot powiedzenie jak powiedzenie, oddaje rzeczywistość całkiem dobrze, młodzi z reguły mają energię, pomysły, libido. Później dojeżdża ich praca, nuda, mają wrażenie że wszystko już widzieli. Patrzy taki stary ktoremu nic w życiu nie wyszło na młodego i myśli "po co on tak się stara, jemu też nie wyjdzie". Podejdzie do niego taki Heniek i powie: "no Zbysiu, młodzież musi się wyszaleć, a w Marcu jak w garncu".
  • Odpowiedz
@przystojnykawaler: nie wiem co to znaczy sie wyszallec, mam 30 lat, w sumie cale zycie przed kompem, w glowie umysl 15 latka :D Jak widze mllodszych ode mnie z dziecmi to mam w glowie jedno wielkie WTF. Ja sie rybka w akwarium nie jestem w staniee zajac a co dopiero dzieckiem. Niepojete
  • Odpowiedz
@Sheppard28: ja też mam 30 i nie zamierzam mieć dzieci i mam takie same odczucia. No ale bez przesady żeby całe życie przed kompem siedzieć,trzeba trochę urozmaicać no i kontaktowac się z ludźmi bo świra dostaniesz
  • Odpowiedz