Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bezznaczenia: Tak jest, parafrazując Pana Profesora:

"Każdego specjalistę z koronawirusem da się zastąpić skończoną liczbą stażystów bez koronawirusa” ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@NanMin: Pytałem kumpla który robi w CA obecnie i oni akurat mogą pracować od wczoraj zdalnie. Tak więc zależny pewno od projektu. Tam są takie idiotyczne projekty, że przez 3 tokeny, 4 certyfikaty i 1 komputer klienta ( zdalny ) trzeba pracować, bo się boją o bezpieczeństwo.
  • Odpowiedz
@NanMin: w zespole była ankieta kto chce pracować zdalnie kto nie. Jeśli tylko wyrazisz chęć to możesz pracować zdalnie. Dostaniesz komputer i jeśli potrzebujesz monitory do domu. Jeśli dojeżdżasz komunikacją jesteś nawet do tego namawiany. zostanie zorganizowany transport gratów które są niezbędne do pracy jeśli nie masz jak tego zabrać. @temporarywypokaccount Z 8.5h jest tak że to dodatkowa przerwa. Czyli masz ustawową plus 30 minut. Niestety nie możesz jej
  • Odpowiedz
@StaryTwojejStarej: Najwyraźniej kwestia zespołu. Ja słyszałem o zespołach gdzie tylko kierownictwo może pracować zdalnie. Niby największa polska firma IT, a praca zdalna tam to dalej prestiż i rarytas ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Najwyraźniej kwestia zespołu. Ja słyszałem o zespołach gdzie tylko kierownictwo może pracować zdalnie. Niby największa polska firma IT, a praca zdalna tam to dalej prestiż i rarytas ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@NanMin: to niech się zwolnią, i idą do innej firmy IT, jak są takimi specami. A jak nie są, to niech siedzą na p-----e, i nie płaczą, że ich nie traktują jak szlachty.
  • Odpowiedz
@StaryTwojejStarej: nie wiem co to za zespół. U mnie w sektorze łaskawie puszczają po kilku pracowników dziennie. Już nie chodzi o to, że vpn nie da rady - po prostu boją się tej pracy zdalnej jak diabeł wody święconej. Pewnie dlatego, że boją się, że pracownicy potraktują ich na HO jak oni ich traktują na co dzień.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@wqdqweff: mirku, na pewno tak zrobią, tylko niech się sytuacja nieco ustabilizuje ( ͡° ͜ʖ ͡°).
W moim zespole także zabezpieczenia przeciwko koronawirusowi ograniczały się do instrukcji mycia rąk I otwarciu drzwi od ubikacji. Dopiero teraz coś drgnęło. Zdecydowanie odradzam pracę tutaj.
  • Odpowiedz
@wqdqweff: a myślisz, że tak nie robią?( ͡º ͜ʖ͡º)
Pracowałam chwilę w Comarchu i tyle, ile się osób przewinęło, bo podwyżki to zło, to głowa mała.
  • Odpowiedz