Wszyscy chwalą lekarzy, strazakow, pielegniarki ale pamietajcie czasem tez o wsparciu IT w firmach ktory teraz staje na glowie zeby ogarnac wam VPNy, karty sim, sprzet, zeby jakos te korporacje sie trzymaly . My tez nie spimy po nocach :(
Mirki z IT, trzymajcie sie tam w tych serwerowniach bo jobla idzie dostac...
@PatrixOK 3 dzień z rzędu w pracy od 8 do 22, ale już prawie wszystko ogarnięte by ludzie mogli w razie czego pracować z domu. I to praktycznie od zera, bo wcześniej z domu wejście miało tylko IT. Jutro już raczej normalne godziny a do końca tygodnia pewnie już firma się wyniesie do domów.
@Der_urologe: Nigdy w zyciu bym nie pomyslal ze to co ja robie jest wazniejsze od tych najwazniejszych sluzb. Chodzi bardziej o to ze kazdy kto teraz chodzi do pracy robi cos waznego, co pomaga przejsc przez to gowno z mniejszymi slutkami ubocznymi.
xD człowieku ja tu łóżka n-------m, prawie każdy normalnie dzisiaj pracuje, budowy idą, przemysł też. To "g---o" to też nieco na wyrost. W innym kraju
@Der_urologe: Pewnie, że mają ciężej. Ale według szacunków 20% ludzi poszło na prace zdalną. Wszystkich z siły roboczej. To jest ogromna liczba, która z pewnością ograniczy rozwój epidemii, a co za tym idzie ulży też służbie zdrowia.
@PatrixOK: ogarnęliśmy sobie w teamie VPN 2 lata temu. Od tamtego czasu było zdziwko, a po co nam to. Obecnie super przydatne i jeszcze pewnie będziemy innych podpinać.
@PatrixOK: Dziękujemy :) @AppleDash: vpn to jedno ale policz sobie firmę ktora liczy po setkę pracowników. Zorganizuj to. Łatwe to nie jest. K---a współczuję ludkom z IT bo mam wiele ziomków co spało w firmie przez ostatni weekend żeby ogarnąć co trzeba. Już nie mówiąc o stresie i presji czasu, mi by serce jeblo chyba.
@eskejper: łatwe nie jest jak się jest januszexem I unikało home office jak ognia. Każda normalna firma z Rigczem ma ten temat ogarnięty i jedyne czym się zajmują to dołożenie dodatkowego hardwareu load balancing a nie procesowanie wniosków o vpn na hura procesowanie setek dostępów etc xD
@fstab: Taaaa ale taki który się skaluje na kliknięcie i jak padnie jakaś maszyna to stawiają nowa a nie paraliż firmy jak to teraz widać. Do tego są rozwiązania które wirtualizację zostawiają u ciebie (jeżeli chcesz) a one robią tylko softwarowy dostęp do wybranch rzeczy.
Mirki z IT, trzymajcie sie tam w tych serwerowniach bo jobla idzie dostac...
#koronawirus #it #informatyka #pracbaza
xD człowieku ja tu łóżka n-------m, prawie każdy normalnie dzisiaj pracuje, budowy idą, przemysł też. To "g---o" to też nieco na wyrost. W innym kraju
@AppleDash: vpn to jedno ale policz sobie firmę ktora liczy po setkę pracowników. Zorganizuj to. Łatwe to nie jest. K---a współczuję ludkom z IT bo mam wiele ziomków co spało w firmie przez ostatni weekend żeby ogarnąć co trzeba. Już nie mówiąc o stresie i presji czasu, mi by serce jeblo chyba.
Komentarz usunięty przez moderatora
Do tego są rozwiązania które wirtualizację zostawiają u ciebie (jeżeli chcesz) a one robią tylko softwarowy dostęp do wybranch rzeczy.